ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Απαγόρευση διαδηλώσεων λόγω Σόιμπλε




Εντολή απαγόρευσης των διαδηλώσεων στην Αθήνα και κυκλοφορίας σε κεντρικούς και όχι μόνο οδικούς άξονες έδωσε για αύριο η αστυνομία με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η πρωτεύουσα μετατρέπεται σε φρούριο υπό το φόβο τυχόν επεισοδίων με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού που έρχεται στη χώρα μας μια μόλις ημέρα μετά τη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο –λαιμητόμο για χιλιάδες υπαλλήλους του Δημοσίου.

Ανάλογα μέτρα υπενθυμίζεται ότι είχαν ληφθεί και τον περασμένο Οκτώβριο όταν είχε έρθει στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και στο πιο μακρινό παρελθόν ο Μπιλ Κλίντον.

Η περιοχή του κέντρου της Αθήνας που είναι αποκλεισμένη λόγω Σόιμπλε (κόκκινο). Παράλληλα αποκλεισμένη είναι και η διαδρομή από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος μέσω περιφ. Υμηττού ως Κατεχάκη (πορτοκαλί)Η περιοχή του κέντρου της Αθήνας που είναι αποκλεισμένη λόγω Σόιμπλε (κόκκινο). Παράλληλα αποκλεισμένη είναι και η διαδρομή από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος μέσω περιφ. Υμηττού ως Κατεχάκη (πορτοκαλί)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και συλλαλλητηρίων καθώς και τα μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσουν από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οι περιοχές και οι οδοί για τις οποίες ισχύουν τα μέτρα είναι οι εξής: Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) - αριστερά Σουρή - συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).

Επίσης ισχύουν για το τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αξιοποιεί χουντικό νομοθετικό διάταγμα

"Κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη Δημοκρατία", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εντολή της αστυνομίας.

"Με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας, η κυβέρνηση σπεύδει, για δεύτερη φορά μετά την επίσκεψη Μέρκελ, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αφού επαναλαμβάνει ότι "το δίλημμα είναι μνημόνιο ή Δημοκρατία", η ανακοίνωση καταλήγει ότι "ο λαός θα υπερασπιστεί και θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία. Η μαζική και ειρηνική συμμετοχή του στα συλλαλητήρια αποτελεί ένα ζωντανό δημοψήφισμα ενάντια στα μέτρα του μνημονίου και στην πολιτική της λιτότητας".

ΚΚΕ: Ο λαός να απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει "τα μέτρα αστυνομοκρατίας, που αποφάσισε η κυβέρνηση, ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε που έρχεται στην Ελλάδα, για να στηρίξει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης" προσθέτοντας ότι "ο λαός χρειάζεται να δώσει τη δική του απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό".



Newsroom Enet
www.enet.gr

Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/07/blog-post_9414.html#ixzz2ZKrVFSUZ
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου