ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ιερώνυμος: "Μην χτυπάτε τις καμπάνες"



Ιερώνυμε, θα σου έλεγα που να πας και τι να κάνεις, αλλά το πήρα χαμπάρι πια, πως είσαι ένας ΜΑΣΣΟΝΟΣ στην κορυφή της Ελλαδικής Εκκλησίας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΡΕ ΜΑΣΣΟΝΕ;
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΡΕ ΜΑΣΣΟΝΕ;

Πόπη Σουφλή


















 Προφανώς μάθαμε να ενοχλούμαστε στα εύκολα, και να μην αντιδρούμε στα δύσκολα .
Μας πειράζουν οι καμπάνες, αλλά για το ότι μας γδέρνουν τρία χρόνια,και διαλύουν τη χώρα μας, "σκασίλα" μας.
Τα παράπονα πολλών πολιτών (άραγε προοδευτικών;) που ζουν κοντά εκκλησίες για τις κωδωνοκρουσίες εισακούσθηκαν καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος απέστειλε εγκύκλιο στους Ναούς συνιστώντας στους ιερείς να
βάζουν σε λειτουργία της καμπάνες με προσοχή και διάκριση, ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας. «Δια του παρόντος και κατόπιν σχετικών διαμαρτυριών, εκφρασθείσων υπό ενίων πολιτών, εφιστώμεν την προσοχή υμών περί του θέματος της υπερβολικής και ακρίτου χρήσεως των κωδώνων των ιερών ναών» αναφέρεται στην εγκύκλιο που απέστειλε στους Ιερούς Ναούς την Τρίτη.


 Ειδικότερα, μέσα από την εγκύκλιο συνίσταται η χρήση των καμπανών με προσοχή και διάκριση, καθώς και η ηπιότερη και πιο σύντομη λειτουργία τους, ακόμη και η διακοπή, για όσες είναι συνδεδεμένες με ρολόγια, στις ώρες κοινής ησυχίας και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το σημείωμα υπογράφεται με εντολή του κ. Ιερώνυμου από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Παπαγιάννη.

 

ΖοοΜ BloG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου