ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Χτυπήματα, νερά και καφέδες εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη από αριστερούς συνδικαλιστές στο Αττικό νοσοκομείο.

Ένταση επικράτησε το πρωί στο Αττικό Νοσοκομείο, κατά την άφιξη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη απο εργαζομένους αλλά και άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας λίγο μετά τα επεισόδια στον ραδιοσταθμό Βήμα, κάποιοι από τους εργαζόμενους του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.«Δέχτηκα μπουνιά και καφέ. Δε θα σταματήσω από τη φασιστική μειοψηφία. Δε θα με εμποδίσουν να κάνω το καθήκον μου».

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης είπε:
«Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση του πολιτεύματος. Με χτύπησαν στο πρόσωπο. Ούτε στην Αφρική δεν χρησιμοποιούν βία κατά του υπουργού», ενώ ανέφερε πως περιμένει την καταδίκη της συγκεκριμένης πράξης από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ωστόσο, όπως είπε, οι ενέργειες αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία, είναι η έκφραση της βίας από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. «Δεν τους φοβάμαι. Έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας. Αν θέλουν οι εργαζόμενοι στο Αττικό να έρθουν στο γραφείο μου αύριο εν ηρεμεία για να μιλήσουμε», σημείωσε. Στη συνέχεια εμφανώς εκνευρισμένος είπε: «Δέχτηκα μπουνιά και καφέ. Δε θα σταματήσω από τη φασιστική μειοψηφία. Δε θα με εμποδίσουν να κάνω το καθήκον μου».

Αντιμέτωπος με διαδηλωτές, αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας, βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός είναι «ανεπιθύμητος». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας, ενώ κινούνταν προς το νοσοκομείο δέχθηκε την επίθεση κάποιων εργαζομένων, αλλά και ατόμων που φώναζαν συνθήματα που δεν είχαν καμία σχέση με τον χώρο της Υγείας.



Ο υπουργός μάλιστα έκανε λόγο για συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που επιδιώκει τέτοιες καταστάσεις λέγοντας ότι δημιουργεί εντάσεις και επεισόδια και πως ο ίδιος επέλεξε να πάει στο Αττικό, λέγοντας χαρακτηριστικά “στάθηκα απέναντί τους γιατί δεν τους φοβάμαι” 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπρωξαν τον υπουργό και τον προπηλάκισαν. Συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη αναφέρουν, ότι ο ίδιος επέστρεψε στο υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».
Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου (κατά πληροφορίες 2 διμοιρίες των ΜΑΤ), προκειμένου να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του υπουργού και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.


Ο Υπουργός ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην επέμβουν ώστε να αποφευχθούν γενικευμένα επεισόδια.
Στη συνέχεια ο υπουργός μπήκε στο νοσοκομείο από την πλαϊνή είσοδο και οδηγήθηκε στο αμφιθέατρο όπου θα συναντούσε μόνο τα υψηλόβαθμα στελέχη του νοσοκομείου.


Μέσα στο χώρο του νοσοκομείου μπήκαν και ΜΑΤ τα οποία παρατάχθηκαν μπροστά στις κλειστές πόρτες του αμφιθεάτρου, όπου υπήρξε νέα ένταση.
Αλλά και εκεί συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες και όταν ο Υπουργός κάλεσε τους εργαζόμενους που αντιδρούσαν σε διάλογο εκείνοι τον αρνήθηκαν με το πρόσχημα της παρουσίας της αστυνομίας.

 Ο υπουργός μάλιστα έκανε λόγο για συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που επιδιώκει τέτοιες καταστάσεις λέγοντας ότι δημιουργεί εντάσεις και επεισόδια και πως ο ίδιος επέλεξε να πάει στο Αττικό, λέγοντας χαρακτηριστικά “στάθηκα απέναντί τους γιατί δεν τους φοβάμαι”..

Νωρίτερα το πρωί, ο κ.Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.


Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν Μιχάλης Ρίζος: 
« Τα ματ εισέβαλαν στο χώρο και με τις ασπίδες τους απώθησαν τους εργαζόμενους μακριά από τον υπουργό ο οποίος φυγαδεύτηκε από πίσω πόρτα. Τα ΜΑΤ μπήκαν στο νοσοκομείο παραβιάζοντας ουσιαστικά το πανεπιστημιακό άσυλο».

 Η χτεσινή ανακοίνωση των εργαζομένων..που χαρακτήριζε ανεπιθύμητο τον Άδωνι Γεωργιάδη..
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την προκήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 19/7/2013 και ώρα 13.00 - 15.00, λόγω της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο. Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν «ο υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τα σωματεία των νοσοκομείων της Β΄ ΔΥΠΕ, τους μαζικούς φορείς και το λαό της περιοχής μας σε αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 19/7, ώρα 13.00 στην Κεντρική Πύλη του ΑΤΤΙΚΟΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου