ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Toυρκία: 90 διαδηλώσεις σε 48 πόλεις.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι διαδηλώσεις στην Τουρκία με τις αστυνομικές αρχές να μην προλαβαίνουν να παρέμβουν. Ενώ η τουρκική κυβέρνηση είχε εστιάσει την προσοχή της στην πλατεία Ταξίμ και στα επεισόδια της Κωσνατντινούπολης και η αστυνομία είχε ζητήσει ενισχύσεις, ξέσπασαν επεισόδια σε 90 διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται σε 48 πόλεις της Τουρκίας. Αυτή θεωρείται πως είναι μια μορφή μαζικής εξέγερσης.

ΣΜΥΡΝΗ:

Στην κεντρική πλατεία της πόλης συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν. Αργότερα έκλεισαν την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Έβαλανφωτιά σε κάδους σκουπιδιών. Αμέσως μετά υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας όπου συνελήφθησαν 90 άτομα.



ΑΓΚΥΡΑ:

Χιλιάδες διαδηλωτές το βράδυ κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κιζιλάϊ. Την ειρηνική πορεία τη διέλυσαν οι αστυνομικοί με δακρυγόνα. Ξεκίνησε πετροπόλεμος με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα. Ελήφθησαν ειδικά μέτρα ε΄ω από το γραφείο του πρωθυπουργού. Οι άνδρες των τουρκικών ΜΑΤ αποχώρησαν και μπροστά στο γραφείο του Ερντογάν εγκαταστάθηκαν άνδρες ειδικών δυνάμεων. Άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Κοινοβούλιο. Ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφάλειας στο κτίριο του Υπουργείο Εσωτερικών όπως και στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάτπυξης.
ΜΠΟΛΟΥ
Περίπου χίλιοι διαδηλωτές για περίπου 20 λεπτά έκλεισαν το δρόμο Κωνσταντινούπολης-Άγκυρας. Μετά την επέμβαση αστυνομικών πραγματοποιήθηκε πορεία προς τομκέντρο της Πόλης.


ΑΦΓΙΟΝΚΑΡΑΧΙΣΑΡ:

Συνελήφθησαν 21 άτομα επείδη συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Οι περισσότεροι διαδηλωτές συμμετείχαν στην καθιστική διαμαρτυρία.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ:

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές. «Κυβέρνηση παραιτήσου» φώναζαν οι διαδηλωτές και αργά το βράδυ συνέχιζαν την πορεία τους.

ΒΑΝ

1000 άνθρωποι ανάμεσα τους μέλη των συνδικάτων συμμετείχαν στην πορεία συμπαράσταση των διαδηλωτών της πλατείας Ταξίμ.

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Χιλιάδες οι διαδηλωτές. Ανάμεσα τους κάποιοι εισέβαλλαν στα γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προκαλώντας ζημιές.

Επίσης πορείες πραγματοποιήθηκαν στα Άδανα, στην Προύσα, στο Ικόνιο, στο Τούντζελί, στη Μερσίνη στην Καισάρεια, στην Αντιόχεια , την Αττάλεια και σε πολλές άλλες περιοχές της Τουρκίας.

OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου