ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Κίνδυνος θάνατος οι ανοιχτές πόρτες, Τί προκύπτει από τις απολογίες κατηγορούμενων για ληστείες μετά φόνου

Κίνδυνο θάνατο αποτελούν πλέον οι ανοιχτές πόρτες των πολυκατοικιών, ή οι μη κλειδωμένες πόρτες των διαμερισμάτων ακόμη κι αν πρόκειται για ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr από αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, από τις απολογίες που έχουν πάρει κατά καιρούς ατόμων που κατηγορήθηκαν για ληστείες μετά φόνου, προκύπτει ότι η επιλογή των στόχων και μετέπειτα θυμάτων υπήρξαν
παντελώς τυχαίες!
Όπως πρόκυπτει από τη σύνθεση των απολογιών- ομολογιών, το αρχικό βήμα είναι ο εντοπισμός πολυκατοικιών με ανοιχτές τις πόρτες εισόδου. Από
εκεί και μετά, πηγαίνουν πόρτα και ... "στήνουν" αυτί για ν' ακούσουν αν προέρχεται από το εσωτερικό του διαμερίσματος κάποιος θόρυβος. Αν όχι, επιχειρούνν να παραβιάσουν την πόρτα. Σε πολλές περιπτώσεις, η εσωτερική ησυχία που φαινομενικά επικρατεί, είναι από διαμερίσματα κυρίως ηλικιωμένων ατόμων και διαπιστώνεται η χρονική σύμπτωση με ώρες κοινής ησυχίας. Από τη στιγμή που οι διαρρήκτες μπουν και διαπιστωθεί η ύπαρξη ατόμου, συνήθως ηλικιωμένου, δεν διστάζουν να το βασανίσουν ακόμη και μέχρι θανάτου προκειμένου να τους υποδείξουν σημεία με κρυμμένα χρήματα ή κοσμήματα. Αυτή η ανατριχιαστική μέθοδος, υιοθετείται κυρίως από άτομα- δράστες υπηκόους Γεωργίας.
Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε επίσης η διάρρηξη σε διαμερίσματα με πόρτες ασφαλείας. Μια πόρτα ασφαλείας, χάνει σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς τη λειτουργική αξία της, εάν δεν είναι κλειδωμένη.
Τα παραπάνω συμπεράσματα και οι διαπιστώσεις, έχουν προκύψει από την "ανάγνωση" του modus operandi και κυρίως μέσα από τις απολογίες συλληφθέντων ατόμων που κατηγορήθηκαν για περισσότερες των 10 ληστείες μετά φόνου πέρσι στην Αττική και άλλες 4 φέτος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου