ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΗΠΑ: Εκπαιδευτική παρουσίαση του αμερικάνικου στρατού χαρακτηρίζει τους χριστιανούς «ομάδα μίσους» και «εξτρεμιστή» όποιον πιστεύει ότι η θρησκεία του είναι «σωστή» και των άλλων «λάθος»

Φαίνεται ότι, με ταχείς ρυθμούς, οι χριστιανοί στην Αμερική του Ομπάμα οδηγούνται να γίνουν μια από τις πιο μισητές μειονότητες. Κάποτε για τους Αμερικάνους μια τέτοια σκέψη θα ήταν αδιανόητη, αλλά αυτές τις μέρες τα πράγματα αλλάζουν δραματικά. Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ευαγγελικοί και οι καθολικοί χριστιανοί χαρακτηρίζονται "εξτρεμιστές" και οι χριστιανικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται ως "ομάδες μίσους".

Στην πραγματικότητα, όπως περιγράφει λεπτομερώς το άρθρο που ακολουθεί, μια πρόσφατη παρουσίαση με slides του αμερικάνικου στρατού, (μπορείτε να το δείτε εδώ) προσδιορίζει ειδικά τους ευαγγελικούς και τους καθολικούς χριστιανούς ως "θρησκευτικούς εξτρεμιστές". Η ιστορία μας έχει δείξει ξανά και ξανά, ότι όταν επιδιώκεται να διωχθεί μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων το πρώτο βήμα είναι πάντα να δαιμονοποιούνται. Και αυτό είναι ακριβώς γίνεται σήμερα στις ΗΠΑ του Ομπάμα, αλλά και γενικότερα στην «Δύση». Αρκεί να δει κανείς πώς απεικονίζονται στην τηλεόραση και στις ταινίες οι χριστιανοί.

Στην εκπαιδευτική παρουσίαση με διαφάνειες που έχει τίτλο «εξτρεμισμός και εξτρεμιστικές οργανώσεις» περιλαμβάνεται κατά πρώτο λόγο ο «Ευαγγελικός Χριστιανισμός» (και κατά δεύτερο ο «Καθολικισμός») ως ένα παράδειγμα "θρησκευτικού εξτρεμισμού" σε μια λίστα που περιελάμβανε επίσης την Αλ Κάιντα, την Χαμάς και την Κου Κλουξ Κλαν. 

 
Το παρακάτω είναι άρθρο από το The Christian Post

Μια παρουσίαση του αμερικάνικου στρατού (U.S. Army Reserve Equal Opportunity training brief) περιγράφει τον "Ευαγγελικό Χριστιανισμό" και τον "Καθολικισμό" ως παραδείγματα «θρησκευτικού εξτρεμισμού», σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή για τις Στρατιωτικές Υπηρεσίες και τη Συμμαχία Εφημέριων για την Θρησκευτική Ελευθερία, που έδωσαν ένα αντίγραφο του υλικού στο Christian Post.

"Ο αριθμός των ομάδων μίσους, των εξτρεμιστικών και αντι-κυβερνητικών οργανώσεων στις ΗΠΑ συνέχισε να αυξάνεται κατά τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τις εκθέσεις από το Southern Poverty Law Center. Αυξήθηκαν σε 1.018 το 2011, από 1.002 που ήταν το 2010 και 602 που ήταν το 2000", αναφέρει η πρώτη σελίδα της παρουσίασης διαφανειών με τίτλο" εξτρεμισμός και εξτρεμιστικές οργανώσεις. "

Στις «εξτρεμιστικές» ομάδες και οργανώσεις, παράλληλα με την Κου Κλουξ Κλαν και την Αλ Κάιντα, ο στρατός των ΗΠΑ στο slideshow έχει τον «Ευαγγελικό Χριστιανισμό», σε πρώτη γραμμή, και ακολουθούν η Μουσουλμανική Αδελφότητα, ο Υπερ-Ορθόδοξος Ιουδαϊσμός και πιο κάτω στη διαφάνεια, ο Καθολικισμός.

Παρακάτω μια εικόνα της διαφάνειας με τίτλο «θρησκευτικός εξτρεμισμός» ...
Κάτω από αυτό το slide υπάρχει συνοδευτικό κείμενο που καταδικάζει οποιαδήποτε θρησκεία που πιστεύει ότι είναι ο μόνος "σωστός δρόμος" και που πιστεύει ότι οι άλλες θρησκείες είναι λάθος ...

«Ο εξτρεμισμός είναι ένα σύνθετο φαινόμενο. Ορίζεται ως οι πεποιθήσεις, οι στάσεις, τα συναισθήματα, οι δράσεις, οι στρατηγικές ή ενός χαρακτήρα πολύ μακριά από το "συνηθισμένο". Επειδή το «συνηθισμένο» είναι υποκειμενικό, καμία θρησκευτική ομάδα δεν χαρακτηρίζει τον εαυτό της «ακραία» ή το δόγμα της "εξτρεμισμό". Ωστόσο, ο θρησκευτικός εξτρεμισμός δεν περιορίζεται σε μία μόνο θρησκεία, μια εθνική ομάδα, ή περιοχή του κόσμου. Κάθε θρησκεία έχει κάποιους οπαδούς που πιστεύουν ότι οι πεποιθήσεις, τα έθιμα και οι παραδόσεις τους είναι ο μόνος "σωστός δρόμος" και ότι όλοι οι άλλοι που πιστεύουν διαφορετικά βρίσκονται σε "λάθος δρόμο", βλέποντας και πιστεύοντας ότι η δική τους πίστη / θρησκεία είναι ανώτερη από όλες τις άλλες.
 
Ο κατάλογος των ομάδων που εμφανίζονται στην παρουσίαση φαίνεται να έχουν έρθει από το Southern Poverty Law Center, μια οργάνωση που βλέπει παντού «ρατσιστές» και έχει κολλήσει την ταμπέλα «ομάδα μίσους» σε χριστιανικές οργανώσεις με βάση τις πεποιθήσεις τους σχετικά με την ομοφυλοφιλία.

Σύμφωνα με την αρχιεπισκοπή, ο αρχηγός του Γραφείου Στρατιωτικών Εφημέριων διερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε ότι αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό που  δεν εγκρίθηκε από το Τμήμα του στρατού. Ζήτησε από τους διοικητές του στρατού να λάβουν μέτρα για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Εκπρόσωπος του στρατού στο Πεντάγωνο, επιβεβαίωσε την παρουσίαση που έγινε από ένα άτομο χωρίς τη συγκατάθεση ή τη γνώση της διοίκησης του στρατού. Η παρουσίαση είναι κάτι περισσότερο από ένα χρόνο παλιά. "Μετά την παραλαβή μιας καταγγελίας μετά από την παρουσίαση, το πρόσωπο αυτό διέγραψε τη διαφάνεια, και ποτέ δεν την ξαναεμφάνισε .... Αυτό το άτομο έχει ζητήσει συγγνώμη για οποιοδήποτε αδίκημα που μπορεί να προκάλεσε και θεωρούμε ότι το θέμα έκλεισε. "

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου