ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Απιστευτο!! Ομιλία-αντιγραφή από τη Wikipedia εκανε ο Ν. Δένδιας!!!


Ποικίλες εντυπώσεις προκαλεί η είδηση που δημοσιεύει ο δικτυακός τόπος thepressproject, σύμφωνα με τον οποίο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε ομιλία κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, με το μεγαλύτερο μέρος της να αποτελείται από εκτεταμένα αποσπάσματα της αγγλόφωνης έκδοσης της ελεύθερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, Wikipedia.

Η ομιλία δόθηκε στο John Jay College of Criminale Justice κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Δένδια στις ΗΠΑ και φαίνεται να αποτελεί σε μεγάλο βαθμό συρραφή αποσπασμάτων από άρθρα της Wikipedia, στα αντίστοιχα λήμματα επί των οποίων μίλησε ο κ. Δένδιας.


O υπουργός μίλησε για το κράτος δικαίου, την αρχή της αναλογικότητας, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και άλλα, προτού φτάσει στην επεξήγηση της πολιτικής που ακολουθεί στο υπουργείο του, ωστόσο μεγάλο μέρος του θεωρητικού μέρους της ομιλίας, την οπόία το ίδιο το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω της ιστοσελίδας του, φαίνεται να είναι προϊόν αντιγραφής από αντίστοιχα λήμματα της αγγλικής Wikipedia και όχι μόνο.


Η αντιγραφή αυτή, μάλιστα, δεν έχει γίνει χωρίς λάθη σε όλες τις περιπτώσεις.


protothema.gr













Read more: http://elnewsgr.blogspot.com/2013/05/wikipedia.html#ixzz2SAG5VhIz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου