ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΛΜΣΤΡΟΜ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΟ “ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ…



20130528-203832.jpg
Για να δούμε ποιούς είδε και τι της υποσχέθηκαν, κατά πως τα λέει η κυρία εκ Σουηδίας! η κ. Μαλμστρομ! Από το Βλογκ της!
Ξανά στην Ελλάδα!
!4 Μαρτίου 2013
At the new asylum centre in Athens, with Minister Dendias and Lamprini Koletta, Director of the appeals authority. Photo: Michele Cercon
Στο νέο κέντρο ασύλου στην Αθήνα με τον υπουργό Δενδια και την Λαμπρινη Κολέττα
(Σε ελεύθερη συνΓκουκλική μετάφραση και μετα συγχωρήσεως!)
“Είμαι στην Ελλάδα για μια-δυο μέρες, είναι η πέμπτη επίσκεψη μου εδώ ως
Επίτροπος. Η βροχή είναι συνεχής και η κατάσταση εδώ είναι ακόμη πολύ ανησυχητική. Πολλοί Έλληνες
αντιμετωπίζουν δύσκολίες, αλλά υπάρχουν και μερικά μικρά φωτεινά σημεία στον ορίζοντα. Ο τουρισμός αναμένεται να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι, και η Ευρωομάδα έχει προσεκτικά στραμμένο το βλέμμα προς τα σημάδια προόδου.
Φυσικά είμαι εδώ για να συζητήσουμε την κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών.Υπήρξε κάποια πρόοδος από τότε που ήμουν εδώ την τελευταία φορά. Αν και τα χειρότερα από τα κέντρα κράτησης έχουν πλέον κλείσει, οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι απαράδεκτες για όσους τελούν υπό κράτηση. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα σε αυτόν τον τομέα, να εκπληρώσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τα διεθνή πρότυπα, και πρέπει να οικοδομηθούν αρκετά ανοιχτά κέντρα υποδοχής.
Σε μια πιο θετική σημείωση: ένα κέντρο ασύλου θα ανοίξουν τελικά στην Αθήνα, καθώς και σε μερικά από τα νησιά. Η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου έχει μέχρι στιγμής διαχειριστεί από τις αστυνομικές αρχές, το οποίο φυσικά είναι απαράδεκτο. Το νέο κέντρο έχει εκπαιδευμένο προσωπικό που θα εφαρμόσουν σωστά, τη διεξαγωγή συνεντεύξεων και τον χειρισμό των προσφυγών.
Είχα πολλές συζητήσεις με τον υπουργό Νίκο Δένδια για τα υπόλοιπα θέματα, πάνω στο σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση ΠΟΥ η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει. Είναι φυσικά ευθύνη της Ελλάδα να θέσει ένα σύστημα στη θέση του, αλλά η Επιτροπή, τα Γραφεία μας, τα κράτη μέληκαι ένας μεγάλος αριθμός των ΜΚΟ είναι εδώ για να βοηθήσουμε.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει δυσκολίες για την πλήρη χρησιμοποίηση των διαθέσιμων πόρων, και υπάρχει ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργείων.
Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος ασχολείται πολύ με τα θέματα μετανάστευσης. Επισκέφθηκα το νέο κέντρο ασύλου, συναντήθηκε με την UNHCR, και επίσης επισκέφθηκα τη μονάδα της αστυνομίας που μέχρι τώρα ήταν υπεύθυνη για τις αιτήσεις ασύλου και σταδιακά της αφαιρείται..
Ένα σημαντικό θέμα που συζητήσαμε είναι η ρατσιστική βία, η οποία, δυστυχώς, είναι πολύ εμφανής σε μια χώρα όπου ένα κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε άνοδο, και όπου η οικονομική κρίση δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για απλοϊκές λύσεις και scape κατσίκες στην πολιτική(!!! Ουτε το Γκουκλ το μετέφρασε χωρίς την βοήθεια του Ηλιοπουλου.!) Μια πρόταση νόμου που θα ποινικοποιεί ταραχές εναντίον των εθνοτικών ομάδων, καθώς και για τηρατσιστική βία ώστε να είναι ένα σοβαρό αδίκημα, είναι τώρα στο στάδιο της προετοιμασίας.”
http://blogs.ec.europa.eu/malmstrom/back-in-greece/
Τι λέει λοιπόν η ΗΜΕΡΟλογιάζουσα κυρια εκ Σουηδίας.
…Ότι ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ.
…ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ Της ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΥΛΟΥ …ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ!!!! ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ Της ….ΥΕΝΕΔ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΝΤΕς ΤΟΥ , ΜΕ ΤΑ ΛΕΛΟΥΔΑ. ΜΕ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ!!!
…OTI εδώ στην Αθήνα δραστηριοποιείται η UNHCR. Κι οποιος ξέρει τι σημαίνει , ξέρει!
…Πως στην βοήθεια να τα «κάνουμε» όλα αυτά δεν είμαστε μόνοι κι έρημοι! Ας είναι καλά οι διάφορες ποικίλες και καλοπληρωμένες ΜΚΟ!
Το δούλεμα πέφτει σύννεφο!
Εξ άλλου αν δεν πάει καλά το πρότζεκτ «Αεριο και ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ» μια χαρά θα πάει το «πέφτει η κυβερνηση».
Κι αυτή την φορά φοβάμαι πως δεν θα έχει ο Σαμαράς τα 100 τοσα θυματα (φωτιες Πελοπόννησο, Καμένη Αττική, χαμός Δεκεμβριανών, εκρηξεις και ΑρπιΤζι!) μόνο!
Στησαν τον «κακό Ελληνα» στοχεύοντας τον πατριωτισμό του ως φασισμό και την φυσική του αντίδραση στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ της χώρας του σαν ρατσισμό!
ΜΕ την αγαστή βοηθεια των παντοτινών δουλικών της Παγκοσμιοποίησης/Διεθνισμού!
Την απανταχού και παντός σκοπου Αριστεράντζα και τους ενοχικούς απογονους των εξαγορασμένων συνειδησεων που τους υπηρέτησαν. Επιτέλους οι συνιστώσες όλων των Ελληνοβατών συναντώνται στους ανίερους σκοπούς τους.
Ακόμα απορούμε ως ΗΛΙΘΙΟΙ, χρήσιμοι η αναλωσιμοι., τι σημασία έχει;;;;
ax8os

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου