ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού πλέει προς τη Μεσόγειο




Ομάδα του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού βρίσκεται, ήδη, στην Ερυθρά Θάλασσα και ετοιμάζεται να διασχίσει τη διώρυγα του Σουέζ και αναμένεται να φθάσει στη Μεσόγειο σε δύο ή τρεις ημέρες.

Στην ομάδα συμπεριλαμβάνονται το αντιτορπιλικό «Admiral Panteleyev», τα αποβατικά «Peresvet» και «Admiral Nevelsky», το δεξαμενόπλοιο «Pechenga», ενώ  το ναυαγοσωστικό «Fotiy Krylov» έχει αποπλεύσει από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στις 19 Μαρτίου και εντάχθηκε στη ειδική ρωσική ομάδα του στόλου της Μεσογείου.

Στο ρωσικό στόλο περιλαμβάνονται επίσης το μεγάλο ανθυποβρυχιακό σκάφος «Severomorsk», η φρεγάτα «Yaroslav Mudry», τα ναυαγοσωστικά «Αλτάι» και SB-921 καθώς και το δεξαμενόπλοιο “ Lena” του βόρειου στόλου της Βαλτικής και το «Ropucha-II Class» και το αποβατικό «Azov» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο στόλος ενδέχεται να διευρυνθεί με τη παρουσία πυρηνικών υποβρυχίων, όπως δήλωσε την Κυριακή ο Ναύαρχος Βίκτορ Τσίρκοφ.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, δήλωσε το Απρίλιο ότι η χώρα έχει αρχίσει τη σύσταση της ναυτικής δύναμης στην περιοχή της Μεσογείου, αποστέλλοντας πολλά πολεμικά πλοία στου Στόλου του Ειρηνικού, στην περιοχή.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε το Μάρτιο ότι η μόνιμη ρωσική ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο κρίνεται απαραίτητη για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή.

Ο Ναύαρχος Βλαντίμιρ Κομογέντοφ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας, όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Νόβοστι, η μεσογειακή ναυτική ομάδα θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από 10 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης, ως μέρος της τακτικής ομάδας και να είναι έτοιμη  για υποβρύχιο ή εναέριο πόλεμο.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου