ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Τουρκική εμπλοκή σε εμπόριο οργάνων τραυματιών από Συρία;


Αν και η καχυποψία απέναντι σε ότι διακινείται ως πληροφορία σε περιόδους κρίσης και πολεμικών συγκρούσεων θα πρέπει να είναι δεδομένη, ιδίως όταν προέρχεται από πηγή που θα είχε αρκετούς λόγους να «δυσφημίσει» τον «στόχο», θα πρέπει να θυμόμαστε, ότι το να έχεις λόγους να δυσφημίσεις κάποιον δεν σημαίνει ότι θα το κάνεις εξ ορισμού με ψευδή και κατασκευασμένα στοιχεία.

Ο λόγος για δημοσίευμα του ιρανικού «presstv.com» που δημοσιεύει θέμα στο οποίο καταγγέλλονται οι τουρκικές αρχές ότι εμπλέκονται σε εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων τραυματισμένων Σύρων, οι οποίοι μεταφέρονται στην Τουρκία για θεραπεία. Το θέμα δημοσιεύτηκε στην λιβανέζικη εφημερίδα «Ad-Diyar» και – προφανώς – αναπαράχθηκε από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν η συγκεκριμένη εφημερίδα του Λιβάνου ανήκει στο φιλο-συριακό «μπλοκ», αν και η απάντηση είναι πιθανότατα «ναι».

Οι τουρκικές αρχές φέρονται να αφήνουν τους τραυματισμένους να πεθάνουν ώστε λίγη ώρα νωρίτερα να αφαιρέσουν ζωτικά όργανα τα οποία θα βγουν στην χρυσοφόρα παγκόσμια αγορά ανθρωπίνων μοσχευμάτων και την εξυπηρέτηση Τούρκων ασθενών… Τούρκοι γιατροί φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει, ότι από τους 62.000 τραυματισμένους Σύρους, εμπόλεμους και άμαχους, που μεταφέρθηκαν σε τουρκικά νοσοκομεία, οι 15.600 τελικά πέθαναν, από τους οποίους λήφθηκαν μοσχεύματα.
Προφανώς, το ποσοστό των θανάτων (περίπου ένας στους τέσσερις) σε έναν τόσο αιματηρό πόλεμο όπως αυτόν στη Συρία, θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένο. Εάν μάλιστα ανακοινώνεις τα στοιχεία, είτε το κάνεις για άλλοθι (για να οδηγήσεις στη σκέψη που μόλις καταγράψαμε), είτε όντως οι άνθρωποι δεν επιβίωναν και σώθηκαν μοσχεύματα προς μεταμόσχευση.
Οι Ιρανοί, ειδικά στο θέμα της Συρίας, έχουν την Τουρκία απέναντί τους, ως έναν από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους. Άρα, εξ ορισμού έχουν κίνητρο δυσφήμισης στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων που διεξάγουν οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι, ειδικά τώρα που η αντίστοιχη περίπτωση με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου – και όχι μόνο – βρίσκεται στη δημοσιότητα. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορεί να έχει αναπτυχθεί κύκλωμα εξυπηρέτησης Τούρκων ή και άλλων ασθενών, με εκμετάλλευση της σύγκρουσης στη Συρία.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου