ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πρέβεζα: 8χρονος είδε … φωτιά και ενημέρωσε την πυροσβεστική



Ένα περιστατικό το οποίο αναδεικνύει από την μια τον επαγγελματισμό ανθρώπων στα σώματα ασφαλείας και στην συγκεκριμένη περίπτωση της πυροσβεστικής και από την άλλη το πόσο τα μικρά παιδιά γίνονται αποδέκτες και ρουφούν τις πληροφορίες που τους δίνονται στο σχολείο.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη και σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr αφορούσε την «ύπαρξη φωτιάς» σε περιοχή στον Μύτικα της Πρέβεζας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν πιτσιρικά ηλικίας 8 ετών ο οποίος ενημέρωνε ότι στο χωριό του Μύτικα υπάρχει φωτιά.

Τι είχε συμβεί…

Ο πιτσιρικάς το πρωί διδάχθηκε στο σχολείο του τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε στην πρόληψη και την καταπολέμηση των πυρκαγιών τώρα το καλοκαίρι. Όταν βλέπουμε φωτιά λοιπόν, θα πρέπει να ειδοποιούμε αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και να εξηγούμε αυτό που βλέπουμε έτσι ώστε να δώσουμε τις σωστές πληροφορίες.

Έτσι και έγινε την Τρίτη. Ο πιτσιρικάς γυρνώντας από το σχολείο του κάλεσε το 199 μόνος του χωρίς να πει τίποτε στους γονείς του για να ενημερώσει ότι είχε δει έναν κύριο ο οποίος είχε βάλει φωτιά πριν λίγη ώρα.

Οι γονείς που άκουσαν συνομιλίες από το δωμάτιο του γιού τους σήκωσαν το δεύτερο τηλέφωνο να δουν με ποιον μιλάει και διαπίστωσαν ότι στην άλλη άκρη ήταν το κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρέβεζας.

Ο πατέρας του πιτσιρικά ενημερώθηκε από τον υπάλληλο της πυροσβεστικής ότι ο γιος του κάλεσε για να ειδοποιήσει ότι κάποιος είχε βάλει πριν λίγο φωτιά ενώ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το σημείο στο χωριό.

Βέβαια αυτό που συνέβαινε στην πραγματικότητα ήταν μια μικρή ελεγχόμενη φωτιά που είχε βάλει υπάλληλος του δήμου ο οποίος καθάριζε.

Όμως έκανε αυτό που πραγματικά έπρεπε να κάνει, να ενημερώσει την πυροσβεστική υπηρεσία…




Πηγή: pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου