ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Γιατί ο Κωσταράκος έχει ταράξει στα ''καψόνια'' την Αεράμυνα; (video) ...Tι θέλει να πετύχει η ''αλεπού'' της Στρατηγικής ;



Μπορεί να μην συμφωνείς με τον Κωσταράκο  σε θέματα δευτερεύοντα όπως  μέριμνας , προσωπικού και εγκαταστάσεων, αλλά σε θέματα  Στρατηγικής είναι γνωστό οτι απλά δεν παίζεται !
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  που έχει ορκισμένους εχθρούς εντός και εκτός στρατεύματος ,αλλά και Αξιωματικούς που  πίνουν νερό στο όνομα του  !
  
Έχει το χάρισμα να σου μεταδίδει αυτό που σκέφτεται και για θέματα στρατηγικής κατέβασε και έφερε στο επίπεδο της Ελλάδος,  το Αμερικάνικο σχέδιο ταχείας και άμεσης αντίδρασης !

Ο Κωσταράκος μεγάλωσε στην αεράμυνα και έμαθε τα μυστικά της στην Αμερική όπου έμαθε μελέτησετην άμεση αντίδραση στο  κέντρο αεράμυνας του Ελ Πάσο του Τέξας !

Πολλά χρόνια σαν Αξιωματικός Τακτικού ελέγχου  του συστήματος '΄ΧΩΚ΄΄ και αργότερα διοικητής κατάλαβε απο πολύ νωρίς οτι η συνεργασία αεράμυνας και  χειριστών μαχητικών αεροσκαφών   ήταν το μέλλον και το πέρασε σε όλους!

Όταν οι Αξιωματικοί Τακτικού ελέγχου του συστήματος αεράμυνας των ''ΧΩΚ '' άρχισαν να ξεπερνούν τους συναδέλφους στο ΝΑΤΟ, χωρών όπως η  ΗΠΑ ,Γερμανία, Ολλανδία  τότε για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι και η Τακτική αξιολόγηση των Μονάδων !

Μεγάλη η συμβολή του τότε Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Παναγιωτάκη που γρήγορα κατάλαβε οτι η έπρεπε να αποκτήσουμε ενιαία διοίκηση αλλά και ενιαίο κέντρο Συντονισμού Αεράμυνας και  Μοιρών των Μαχητικών αεροσκαφών !

Όταν ο Κωσταράκος έγινε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ άρχισε τις τακτικές αξιολογήσεις της αεράμυνας , αλλά και οι συναντήσεις σε τακτικό επίπεδο  Μονάδων αεράμυνας του Στρατού και της Αεροπορίας  !
Αν  τα πράγματα στην Ελλάδα ήταν καλύτερα στον οικονομικό τομέα ,τα μαχητικά ,οι φρεγάτες αλλά και οιΜονάδες της  Αεράμυνας  θα ήταν κάθε ημέρα στο κόκκινο !

Κάθε λίγο και λιγάκι ρίχνει και ένα συναγερμό και μετράει χρόνους αντίδρασης Χειριστών αλλά και  αεράμυνας   ....Εκείνο όμως που τον ενδιαφέρει είναι να φτάσει η εντολή εμπλοκής και στο τελευταίο χειριστή  !

Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη  στη μαχητικότητα αλλά και στη κρίση του χειριστού ακόμη και ενός RPG ! Αλλά θέλει να ελέγξει και αν αυτό έχει  γίνει βίωμα και καθημερινότητα ... Ο Συναγερμός της Αεράμυνας !

Το ότι ξεκινά επιθεώρηση -επίσκεψη την ονομάζει στην Αεράμυνα  την Παρασκευή 26 Απριλίου  και αρχίζει απο τα PATRIOT και τα ΄΄ΧΩΚ΄΄στην Θεσσαλονίκη και  θα φτάσει μέχρι τη Κρήτη και τους S-300 δεν ειναι τυχαίο ,ούτε η στιγμή ειναι τυχαία !

Απο πληροφορίες που έχουμε η βολή των S-300 θα γίνει ότι και να συμβεί ακόμη και αν χρειαστεί να πατήσει ο ίδιος το FIRE!

Σίγουρο όμως είναι ένα πράγμα ,ο Κωσταράκος θέλει να μάθει αν οι εντολές του ειναι κατανοητές και  στον τελευταίο οπλίτη και σίγουρα  θέλει να ξέρει πού βαδίζει ... Γιατί το ότι κάτι ετοιμάζει ειναι σίγουρο !

(¨Εχει πετάξει με Μιράζ , με Απάτσι ,με F-16 και ετοιμάζεται να πετάξει με Α-7 ...Πολλά ''τυχαία'' για να είναι μόνο  βόλτα πάνω απο το Αιγαίο !) 

Δύσκολα τα πράγματα σήμερα για την Πατρίδα  και ο Αρχηγός ποντάρει στον Έλληνα και στην ''διαολιά'' της φυλής μας ...
Βετεράνος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου