ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

«Χοντρό» χρήμα έστελνε η CIA στον Πρόεδρο του Αφγανιστάν… Τα δολάρια φέρνουν την ειρήνη!





Για πάνω από μια δεκαετία πακέτα δολαρίων έφταναν σε βαλίτσες, σάκους, ακόμη και πλαστικές σακούλες από την CIA στο γραφείο του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times (ΝΥΤ).


Έτσι, γίνονται οι δουλειές! Θυμάστε προ ημερών που ο Καρζάι εξέδωσε διάταγμα που προβλέπει κυρώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς εάν μεταδίδουν “χυδαία” και “ενάντια στο Ισλάμ” προγράμματα;

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «αόρατο χρήμα» των μυστικών υπηρεσιών, που τελικά δεν κατάφερε να εξαγοράσει πλήρως την επιρροή που ήθελε να έχει η CIA στο Αφγανιστάν!

To δημοσίευμα σημειώνει ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητα που (δεν) είχαν αυτές οι πληρωμές: Κατέληγαν, υποστηρίζει, να στηρίζουν το αφγανικό σύστημα διαφθοράς και έτσι να υπονομεύουν την αμερικανική στρατηγική για έξοδο από την χώρα.

«Πολλά από τα χρήματα πήγαιναν σε φύλαρχους και πολιτικούς με στενούς με το εμπόριο ναρκωτικών και σε ορισμένες περιπτώσεις με τους Ταλιμπάν» καταλήγει το δημοσίευμα.

«Η μεγαλύτερη πηγή διαφθοράς στο Αφγανιστάν ήταν οι ΗΠΑ” φέρεται να δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος. «Εμείς τα λέγαμε αόρατα χρήματα» δηλώνει ο Χαλίλ Ρομάν, επιτελάρχης του Καρζάι από το 2002 ως το 2005 και συμπλήρωσε: «Ερχόταν και έφευγε με απόλυτη μυστικότητα».

olympia
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου