ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ… Στροφή ΝΔ για το ισλαμικό Τέμενος; - Β.Κικίλιας: «Να μην κτιστεί στην Αθήνα» !!



Στροφή της Νέας  Δημοκρατίας στο θέμα του ισλαμικού Τεμένους καταγράφηκε σήμερα με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Αττικής και βουλευτή Α΄ Αθηνών Βασίλη Κικίλια να τάσσεται κατά της οικοδόμησης του μέσα στην πόλη των Αθηνών.


Ο Β. Κικίλιας στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο έθεσε μια σειρά προϋποθέσεων για την οικοδόμηση του Τεμένους με κυριότερη όλων αυτή της «αποβολής» του από τον αστικό ιστό.
Με απλά λόγια να οικοδομηθεί, όχι απλά εκτός του δήμου των Αθηνών αλλά και εκτός των δήμων που συνθέτουν τον αστικό ιστό της Αττικής, δηλαδή τις συνοικίες.
Η διαφοροποίηση αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται από την πλευρά της ΝΔ και πιθανών να σηματοδοτεί εξελίξεις σε ότι αφορά την οικοδόμηση του τεμένους γενικότερα στον Βοτανικό καθώς η αντίδραση του Β. Κικίλια είναι απλώς η «κορυφή του παγόβουνου» δεδομένου ότι εντός της Κ.Ο της ΝΔ αλλά το κυριότερο εντός της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της ΝΔ  είναι εμπεδωμένη η αντίθεση στην ανέγερση του τεμένους. 

Η δε επιμονή κύκλων περί τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο και βουλευτή Α΄ Αθηνών και στενού φίλου - κατά δήλωση του ιδίου-  των Ρ.Τ. Ερντογάν και Α. Νταβούτογλου, να ανεγερθεί το ισλαμικό Τέμενος εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, έχει αυξήσει τη διαρροή ψηφοφόρων προς τα δεξιά και ειδικά προς το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
Μάλιστα ο Β. Κικίλιας επιχειρηματολογώντας  προχώρησε σε διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη για την ανέγερση του τεμένους.
Α. Η κατασκευή του τεμένους να πραγματοποιηθεί εκτός του αστικού ιστού της Αθήνας, καθώς η πιθανή χωροθέτησή του στην περιοχή του Βοτανικού μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία, στο συνδετικό ιστό και στη λειτουργία της, παρά θα λύσει.

Β. Να σταματήσει άμεσα η λειτουργία όλων των παράνομων λατρευτικών χώρων στα υπόγεια και ισόγεια πολυκατοικιών στις περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα, της Κυψέλης, της Πλ. Αττικής, του Βοτανικού κτλ.
Γ. Η κατασκευή τεμένους εκτός του αστικού ιστού της πόλης θα πρέπει να είναι ανταποδοτική της άμεσης επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Οι 3 παραπάνω προϋποθέσεις θα προσδώσουν το αίσθημα της ισονομίας και της ισοπολιτείας στους Αθηναίους και Έλληνες πολίτες και πιστεύουμε πως μόνο έτσι θα μπορέσει να γίνει πραγματικά αποδεκτή  μια τέτοια ενέργεια από την ελληνική κοινωνία».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου