ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Χάκερ δημιούργησε και λειτούργησε εφαρμογή για αεροπειρατεία!

Μία τρομακτική προοπτική έκανε πραγματικότητα ένας χάκερ, ο οποίος κατόρθωσε να δημιουργήσει μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας μπορεί να ελέγχει το υπολογιστικό σύστημα ενός αεροπλάνου, και να αποκτήσει πλήρη έλεγχο του αεροσκάφους!

Ο Χιούγκο Τέσκο, ένας σύμβουλος ασφαλείας και εκπαιδευμένος πιλότος επιβατικών αεροσκαφών, αποκάλυψε την εφαρμογή PlaneSploit, και επέδειξε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να κάνει τα πάντα σε ένα αεροπλάνο, από το να αλλάξει τις ρυθμίσεις του, μέχρι να μεταβάλλει την πορεία του, στέλνοντάς το να συγκρουστεί στο έδαφος.

Αν και παραδέχθηκε πως το σύστημά του είναι απλά μία “γενική ιδέα”, υποστήριξε ότι με την εφαρμογή του, θα μπορούσε να κάνει την επιβατική γραμμή να “χορεύει στους ρυθμούς” του.

Όπως τόνισε, η εφαρμογή δουλεύει, εισχωρώντας στη ραδιοφωνική επικοινωνία μεταξύ του αεροσκάφους και του πύργου ελέγχου, και ύστερα χρησιμοποιεί ένα δεύτερο επικοινωνιακό σύστημα, το οποίο μπορεί να αλλάξει παντελώς τον έλεγχο του αεροσκάφους, αφού θα επικοινωνεί μηνύματα στον πιλότο, όπως διάφορα φώτα στο ταμπλό, τα οποία θα αλλάζουν ολοσχερώς τον τρόπο με τον οποίο πετάει το αεροπλάνο.


koolnews.gr
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου