ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μπαίνει στη γερμανική Βουλή το νέο κόμμα κατά του ευρώ!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση παίρνει 5%
Το νέο κόμμα κατά του ευρώ που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο στη Γερμανία εξασφαλίζει για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση το 5% των ψήφων που είναι απαραίτητο για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild.


Μία εβδομάδα πριν, το κόμμα που ονομάζεται «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AFD), το οποίο τάσσεται υπέρ της «συγκροτημένης διάλυσης» της Ευρωζώνης, δεν είχε λάβει παρά το 3% σε δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας είχαν δημοσιευθεί στην Bild, στην πρώτη που κατέγραψε την πρόθεση ψήφου για το νέο κόμμα.
Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ (CDU/CSU) χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 19 έως 22 Απριλίου από το ινστιτούτο Insa σχετικά με την πρόθεση ψήφου για τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. Ο κυβερνητικός εταίρος της Αγγελα Μέρκελ, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες παραμένουν σταθεροί στο 5%.
Σταθερά παραμένουν και τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων της γερμανικής αντιπολίτευσης. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) βρίσκονται στο 26% και οι Πράσινοι στο 15%.
Η ίδρυση του AFD στηρίχθηκε σε οικονομολόγους του φιλελεύθερου και του συντηρητικού στρατοπέδου. Το κόμμα αυτό διακηρύσσει ότι δεν τοποθετείται ούτε στην αριστερά, ούτε και στη δεξιά του πολιτικού φάσματος, τάσσεται υπέρ της συγκροτημένης διάλυσης της ευρωζώνης και διαθέτει 7.500 μέλη και χορηγούς.

Ποντάρει στη δυσαρέσκεια τμήματος του γερμανικού πληθυσμού απέναντι στα διαδοχικά πακέτα διάσωσης χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου