ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η ΕΕΕ δωρίζει δύο σκάφη στο Λιμενικό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τσακώνεται με την κυβέρνηση.

• Πρωτοφανές επεισόδιο με αφορμή μία δωρεά! Πολιτικός καυγάς μεταξύ κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ άναψε τη Δευτέρα το βράδυ (και) λόγω της δωρεάς από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών δύο υπερσύγχρονων σκαφών προς την ειδική μονάδα υποβρύχιων καταστροφών του Λιμενικού σώματος!

Το παρών στην εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στη σύντομη παρέμβασή του ευχαρίστησε τους Έλληνες εφοπλιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του να στηρίξουν την ελληνική οικονομία στις δύσκολες αυτές εποχές.
Ο πρωθυπουργός εξήρε τη δράση του λιμενικού σώματος υπενθυμίζοντας ότι, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, προχώρησε στην επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία χαρακτήρισε πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θοδωρής Βενιάμης, στην ομιλία του και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο κόσμος της ναυτιλίας παρέχει την αμέριστη συμπαράσταση μας στις τιτάνιες προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου να ξεπεράσει η πατρίδα μας την κρισιμότερη ίσως περίοδο στην νεότερη ευρωπαϊκή ιστορία και να βγει όσο το δυνατόν αλώβητη από τη σφοδρή οικονομική λαίλαπα.

Και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νήμα αξιών του Ελληνισμού που «παραμένει αδιάσπαστο» και εκδηλώνει έμπρακτα την φιλοπατρία του με δράσεις κοινωνικής ευθύνης για το συλλογικό καλό, το εθνικό συμφέρον, όπως η συγκεκριμένη δωρεά.

Ενώ λοιπόν όλα θα τελείωναν κάπου εδώ και κυριολεκτικά η σεμνή τελετή θα έπαιρνε τέλος, όπως έχει συμβεί σε τόσες αντίστοιχες τελετές παραλαβής δωρεών κατά το παρελθόν, αίφνης το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αποδοχή της δωρεάς!

«Αυτές οι δωρεές γίνονται με το αζημίωτο και έναντι ανταλλαγμάτων», αναφέρει η σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ . Και προσθέτει : «Τα κρυφά και φανερά μεγάλα προνόμια υπέρ των Ελλήνων εφοπλιστών μόνο στήριξη της ελληνικής οικονομίας στις δύσκολες εποχές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αντίθετα μοιάζουν και είναι χορηγίες επικοινωνιακής σκοπιμότητας και το χειρότερο με σπόνσορα τον πρωθυπουργό της χώρας».

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εξηγήσεις για το πρωτοφανές, όπως το χαρακτηρίζει να δοθεί εντολή στο προσωπικό του Υπουργείου να διακόψει την εργασία του στις 3 και να απομακρυνθεί από το κτίριο ενόψει της επίσκεψης.

Στην επίθεση αυτή απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης ο οποίος δήλωσε έκπληκτος από την καταγγελία της δωρεάς, τονίζοντας τον υπεράνθρωπο, όπως τον χαρακτήρισε, αγώνα που δίνει το Λιμενικό στις ελληνικές θάλασσες για να θωρακίσει τη χώρα.
Υποστήριξε ότι είναι ψεύδος τα περί δήθεν πρόωρης αποχώρησης των υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμό.

Ανεβάζοντας δε ακόμη περισσότερο τους τόνους υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η λογική έχουν πάρει διαζύγιο και ότι ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει, προκειμένου να καταγγείλει την κυβέρνηση, να υιοθετήσει ακόμα και αντεθνικές θέσεις.
Και υπογράμμισε : «τον ενοχλούν ακόμα και οι δωρεές! Ή μήπως ενοχλεί το αντικείμενο της δωρεάς και η αντιμετώπιση των κυμάτων της παράνομης μετανάστευσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μπαίνουν ανεμπόδιστα στη χώρα»;

 PortNet.gr
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου