ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Κατάπιαν τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και του ΦΠΑ στην εστίαση

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης και κυρίως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάπιαν τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, που έχουν γονατίσει την κοινωνία και την αγορά εν’ όψει μάλιστα τουριστικής περιόδου. Για την υλοποίηση των δύο αυτών μέτρων-ανάσα υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης. Αλλά, άλλος κυβερνά τον τόπο…    

    Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης όχι μόνο δεν μπόρεσαν ούτε καν να θέσουν στο τραπέζι των συνομιλιών με την τρόικα τα δύο αυτά «καυτά» ζητήματα, αλλά υποτάχθηκαν άνευ όρων στους δανειστές, όπως αποδείχθηκε από τις διαπραγματεύσεις. Η τρόικα διέλυσε τη συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ Εθνικής και Eurobank πριν ακόμη έρθει στη Αθήνα, επέβαλε να γίνουν 14.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2014, παρετείνε το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και για το 2013 (η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μείωση του κατά 15%, αλλά στρουθοκαμηλίζει για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων) και αρνήθηκε οποιαδήποτε ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια.
 Πρόκειται για τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης και των τριών στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Μας πήραν για ακόμη μία φορά και τα σώβρακα, αλλά… θα πάρουμε τη δόση των 2,8 δις ευρώ. Τώρα ησυχάσαμε.
 Οι τρεις αρχηγοί που νομίζουν ότι συγκυβερνούν την Ελλάδα, δεν είχαν ούτε καν το σθένος να θέσουν στη διαπραγμάτευση αυτά που έχουν υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Δηλαδή, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης που είχε σαν αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάσει έσοδα της τάξεως των 290 εκατ. ευρώ από τη μείωση της κατανάλωσης κατά 70-80% και να παγώσει όλη η Ελλάδα και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.
 Αν περιορίζονταν ο ΦΠΑ στο 13% το Δημόσιο θα έχανε 64 εκατ. ευρώ, αλλά τα κέρδη του θα ήταν πολλαπλάσια. Κι αυτό γιατί, ο τζίρος των καταστημάτων θα αύξανε κατά 1 δις ευρώ, θα δημιουργούνταν και πάλι 20.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα υπήρχε και αύξηση στον τουρισμό. Οι ανταγωνίστριες χώρες της Ελλάδας, όπως η Ιταλία και η Τουρκία έχουν ΦΠΑ στην εστίαση 10% και 8% αντίστοιχα.
Άλλη μια απόδειξη ότι η τρόικα και οι Ευρωπαίοι επιθυμούν την καταστροφή της χώρας, και προσεύχονται κάθε μέρα στον θεό που πιστεύουν (μάλλον ο Εωσφόρος είναι αυτός) μην τους "την κάνουμε" με κάποιο τρόπο και ξεχρεώσουμε πριν σιγουρευτούν ότι θα μας έχουν διαλύσει για πάντα.
Δηλαδή αποδείχτηκε για χιλιοστή φορά ότι οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους, που το ξέρουν και οικονομολόγοι του...νηπιαγωγείου, και ότι σίγουρα το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.
Βλέπετε σε αυτές τις εποχές όλοι αποφεύγουν τα λεφτά, γιατί τα λεφτά "πετάνε" εύκολα, σήμερα έχεις, αύριο έχουν εξαφανιστεί με μαγικό ...τρόπο. Και επειδή πρώτοι από όλους οι ιδιοι γνωρίζουν ότι το χρήμα έχει την ίδια αξία με τα λεφτά του παιχνιδιού "Μονόπολη" προτιμούν να πάρουν πλουτοπαραγωγικές πηγές, που είναι αληθινές, υπαρκτές,και δίνουν εξουσία σε όποιον τις κατέχει, τόσο απλά.
Για αυτό και κάθε μέτρο, θα έχει ως σκοπό την πλήρη αδυναμία, πραγματοποίησής του, για να φτάσει η κοινωνία μέσω "ασφυξίας" σε αργό, βασανιστικό θάνατο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου