ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Πώς η ΝΔ έσωσε και τον πατέρα του Τζέφρυ από βίαιη προσαγωγή



1988: Ο Μητσοτάκης σώζει τον Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου από βίαιη προσαγωγή και μετέπειτα καταδίκη στο Ειδικό Δικαστήριο - 2013: Σαμαράς (και… Τσίπρας) σώζουν τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου από βίαιη προσαγωγή στην προανακριτική και παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο!
Η κλασσική παροιμία «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε» χαρακτήριζε μέχρι πρότινος τις σχέσεις της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Με την πρόσφατη συνεργασία τους, στα πλαίσια της μνημονιακής συγκυβέρνησης, αποδείξανε ότι, τελικά, μαζί και κάνουμε και μπορούνε. Η συνεργασία, όμως, των δύο αυτών κομμάτων, έστω και με έμμεσο τρόπο, δεν αποτελεί τωρινό φαινόμενο. Όπως τώρα η ΝΔ δεν συναίνεσε στην βίαια προσαγωγή του Γιωργάκη Παπανδρέου στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ έτσι και στο παρελθόν είχε πράξει τα δέοντα για να αποφύγει παρόμοια βίαιη προσαγωγή ο Ανδρέας Παπανδρέου. Όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καψής, σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, η ΝΔ έσωσε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ από βίαιη προσαγωγή.

Συγκεκριμένα, ο Καψής είπε ότι «ο Μητσοτάκης έσωσε τον Αντρέα δύο φορές από βίαιη προσαγωγή στο Ειδικό Δικαστήριο, την οποία είχε διατάξει ο Βασίλης Κόκκινος». Πολύ ενδιαφέρον έχει τα όσα υποστηρίζει ο Καψής ότι είπε ο Κόκκινος, συνομιλώντας με τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη για την υπόθεση του Ανδρέα Παπανδρέου: «Δε θα τον καταδικάσουμε τον Αντρέα, θα τον αθωώσουμε με 7-6 για να του μείνει η ρετσινιά». Ουσιαστικά, δηλαδή, αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι ο Παπανδρέου θεωρήθηκε ως ένοχος από τον Κόκκινο, του χαρίστηκε όμως με το «πονηρό αποτέλεσμα» του 7-6, το οποίο άφηνε όλες τις πλευρές ικανοποιημένες. Δηλαδή, τον Παπανδρέου αθώο και την άλλη πλευρά να του αφήνει την ρετσινιά της «οριακής ψήφου». Όλα αυτά συνέβησαν το 1991, ως αποτέλεσμα του «σκανδάλου Κοσκωτά» το οποίο ξέσπασε το 1988.

Όπως τότε η ΝΔ κάλυψε το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του προσωπικά, έτσι και τώρα η όλη ιστορία επαναλαμβάνεται με την ανοχή και την προκλητική προστασία του Τζέφρυ (αλλά και του Βενιζέλου) από τη ΝΔ. Τώρα, μάλιστα, τα πράγματα είναι πολύ πιο «προχωρημένα», καθώς τα δύο κόμματα – ολετήρες έχουν πετάξει στην άκρη κάθε πρόσχημα και συγκυβερνούν μαζί, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους έχουν αναθέσει οι διεθνείς τοκογλύφοι: Το πλήρες ξεπούλημα του Εθνικού μας Πλούτου και της Δημόσιας Περιουσίας της Χώρας. Και αν το 1991 η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν μια μικρή φωτεινή φλόγα, η οποία πεισματικά επέμενε να λάμπει μέσα στο σκοτάδι της πολιτικής αποχαύνωσης, σήμερα έχει μετατραπεί σε μια τεράστια φωτιά, σε έναν πυρπολητή ψυχών, που αφυπνίζει συνειδήσεις και ξεσκεπάζει την κάθε είδους συνεργασία των δύο συνεταίρων στην παράδοση της Πατρίδας σε ξένα χέρια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου