ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Απίστευτο: Επανεμφάνιση λύσσας στην Ελλάδα -Προσβλήθηκε γυναίκα στα Τρίκαλα


Θετική στον ιό της λύσσας βρέθηκε γυναίκα στο Παλαιόκαστρο Τρικάλων, η οποία δαγκώθηκε από γάτα που περιφερόταν ελεύθερη στο χωριό.To KEΕΛΠΝΟ συστήνει επαγρύπνηση.
Μετά το πρώτο τεστ η γυναίκα βρέθηκε θετική στον ιό της λύσσας, ενώ και το δεύτερο τεστ στο Υγειονομικό Εργαστήριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση. Οι γιατροί εξέτασαν το τραύμα της και έσπευσαν να της χορηγήσουν...
...την πρώτη δόση του εμβολίου, δηλαδή προληπτική αντιλυσσική αγωγή. Η γάτα που την δάγκωσε περιφερόταν μεν στον χωριό αλλά πήγαινε στο σπίτι της για να την ταϊσει. Οταν το ζώο βρέθηκε νεκρό σε αποθήκη, η γυναίκα πήγε την περασμένη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία.
Το πρώτο κρούσμα λύσσας εμφανίστηκε στην Ελλάδα προ μηνών σε αλεπού στη Μακεδονία, η οποία εκτιμάται ότι είχε έρθει από γειτονική χώρα. Ηδη έχουν εκπνεύσει από λύσσα τους τελευταίους μήνες 15 ζώα: 12 αλεπούδες στη Μακεδονία και τα Τρίκαλα, 2 τσοπανόσκυλα σε Πέλλα και Καστοριά, και η γάτα που δάγκωσε τη γυναίκα στα Τρίκαλα. Εκείνο όμως που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες είναι ότι από τα άγρια ζώα η νόσος πέρασε ήδη σε ζώο που ναι μεν περιφερόταν, αλλά ήταν οικόσιτο.Το γεγονός επιβαιώνει και το ΚΕΕΛΠΝΟ που συστήνει επαγρύπνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου