ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πάμε για γενική ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή; Εγκαταλείπει τα Υψίπεδα του Γκολάν ο ΟΗΕ - Σε "ακτίνα βολής" το Ισραήλ από το συριακό χάος!

Καταρρέει το "μαξιλάρι" ασφαλείας μεταξύ Ισραήλ και Συρίας στα Υψίπεδα του Γκολάν!

Καταρρέει το "μαξιλάρι" ασφαλείας μεταξύ Ισραήλ και Συρίας στα Υψίπεδα του Γκολάν, καθώς 1000 άνδρες του ΟΗΕ αποχωρούν από την περιοχή μετά τις απειλές που έχουν δεχθεί από ισλαμικές οργανώσεις, αλλά και από την συριακή κυβέρνηση για εμπόριο όπλων προς τους ισλαμιστές! 

Δηλαδή και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές έχουν στοχοποιήσει την "ειρηνευτική" δύναμη!

Η αποχώρηση γίνεται σε συνεργασία με τον ισραηλινό Στρατό, ο οποίος ετοιμάζεται για την είσοδο των 1000 κυανόκρανων που βρίσκονται αναπτυγμένοι στην περιοχή από το 1974, αλλά και για την περαιτέρω οχύρωση μιας περιοχής που ανέκαθεν αποτελούσε "καυτή" ζώνη μεταξύ Ισραήλ-Συρίας.

"Υπάρχει χάος αυτή τη στιγμή στην UNDOF. Κάθε τμήμα στην UNDOF μαζεύει τα πράγματά του" είπε η διπλωματική πηγή.

Το κροατικό τμήμα ήταν το πρώτο που εγκατέλειψε το Γκολάν μετά από αναφορές που έλεγαν ότι το Ζάγκρεμπ πούλαγε όπλα στους σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία. Οι πηγές αναφέρουν ότι τότε αποδεσμεύτηκε το καναδικό τμήμα και ακολουθήθηκε το από το αυστριακό

Τον Δεκέμβριο του 2012 το ιαπωνικό τμήμα εγκατέλειψε μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε αυστριακή φάλαγγα έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού. 

Η φυγή των μελών του Ο.Η.Ε εντατικοποιήθηκε, μετά την απαγωγή 21 Φιλιππινέζων στρατιωτών από τους ισλαμιστές αντάρτες. Οι Μάρτυρες των Ταξιαρχιών του Γιαρμούκ ανέλαβαν την ευθύνη και ζήτησαν από το συριακό στρατό να φύγει από το χωριό του Γκολάν Jamla

Μόλις προχθές στις 9 Μαρτίου η οργάνωση παρέδωσε τους 21 κυανόκρανους στην Ιορδανία.

Μέχρι αργά το απόγευμα το προσωπικό του Ο.Η.Ε βρίσκονταν υπό την προστασία του ιορδανικού στρατού. Ταυτόχρονα το Ισραήλ έστειλε ενισχύσεις στα υψώματα του Γκολάν

Οι Ισραηλινοί άρχισαν να μεταφέρουν νέα συστήματα επιτήρησης και να ενισχύουν με προσωπικό τις θέσεις τους στο Γκολάν, καθώς πλέον θα έρθουν σε άμεση επαφή με δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις οι οποίοι τους μισούν εξίσου και εξίσου είναι διαταθειμένοι να προχωρήσουν σε "θερμά" επεισόδια.


 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου