ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: ''Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ''

                     
Η Βουλγαρία δεν είναι ελληνικό δεκανίκι που εμποδίζει τα Σκόπια στην ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό ανέφερε ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ σε συζήτηση που είχε ως θέμα «Σκόπια και Δυτικά Βαλκάνια- Ευρωπαϊκή προοπτική και Κίνδυνοι» που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο της Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Οχρίδας».

«Δεν αποτελούμε ελληνικό δεκανίκι και δεν υποστηρίζουμε την... Ελλάδα στην εμπόδιση της εισόδου των Σκοπίων στην ΕΕ. Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει καθορίσει τα προβλήματα με τα Σκόπια, τα οποία συνίστανται στις διακρίσεις των Βούλγαρων πολιτών και στην παραποίηση της ιστορίας. Δεν έχουν σταθεί εμπόδιο στο δρόμο των Σκοπίων στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το Δεκέμβριο του 2012 και τα 27 μέλη της ΕΕ αποφάσισαν ομόφωνα να αναβάλουν για έξι μήνες την έναρξη των διαπραγματεύσεων», είπε ο Κοβάτσεφ.

Όσον αφορά τη διαμάχη για το όνομα των Σκοπίων, ο Κοβάτσεφ υπενθύμισε τη θέση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, ότι αν η Ελλάδα και τα Σκόπια υιοθετήσουν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αυτή δεν θα γίνει αποδεκτή από τη Βουλγαρία.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου