ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τροποποίηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με συμφωνία ΔΝΤ

Ως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχει κατατεθεί από την κυβέρνησητροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ώστε να αρκεί για τη ρύθμιση η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50+1% των απαιτήσεων της οφειλής, σύμφωνα με τον υφυπ. Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδά.
Επιπλέον, όπως είπε, θα προβλέπεται και καταβολή της δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις που σήμερα υπάρχουν εξαιτίας της εκκρεμοδικίας.
Η αναδιάρθρωση των στεγαστικών θα αφορά...
...μισθωτούς και συνταξιούχουςμε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ εφόσον αυτό έχει υποστεί μείωση κατά 35% από τον Οκτώβριο του 2010. Επιπλέον θα αφορά ανέργους, πάσχοντες από βαριές ασθένειες ή και μόνιμη αναπηρία και πολυτέκνους για τους οποίους θα προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις.
Η νέα αυτή ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά βρίσκει σύμφωνο και το ΔΝΤ, το οποίο σε έκθεσή του προτείνει “κούρεμα” στα χρέη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, ώστε να ενισχυθούν η ανάπτυξη και η κατανάλωση στις χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Το ΔΝΤ προτείνει τη θεσμοθέτηση αποτελεσματικών κανόνων που θα επιτρέπουν άμεσο κούρεμα του χρέους δανειοληπτών που βρίσκονται υπό πίεση, ενώ αναφέρεται και στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι ο νόμος Κατσέλη δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η έκθεση σημειώνει ότι στην Ελλάδα τα δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο έχουν “εκτοξευθεί” σήμερα στο 25% από 10% που ήταν πριν από τρία χρόνια.
emea.gr
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου