ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑΡΗ ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΟΝ ΓΑΠ

ISPANIDA3
ΠΡΩΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ
Ούτε στους κόλπους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας εξακολουθεί να είναι πρόεδρος, δεν μπορεί να βρει ησυχία ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Παρά την επιλογή του να απέχει από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, κάνοντας «διεθνή καριέρα», αναγκάστηκε να απολογηθεί για τη σοσιαλιστική του δράση μιλώντας σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο της Πορτογαλίας.

Αιτία μια 30χρονη γοητευτική και ιδιαίτερα μαχητική Ισπανίδα. Πρόκειται για την κυρία Μπεατρίζ Ταλεγόν, τη γενική γραμματέα της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Φανατική θαυμάστρια μέχρι πρότινος του «καλού συντρόφου Γιώργου», άλλαξε πλέον ρότα. Τη δυναμική στροφή της την απέδειξε βροντερά από το βήμα του 24ου Συνεδρίου της οργάνωσης όταν κατακεραύνωσε τους «σοσιαλιστές της λιμουζίνας». Το θυελλώδες και παρατεταμένο χειροκρότημα που συνόδεψε την ομιλία της σηματοδότησε την αποδοχή των απόψεών της από τους περισσότερους συνέδρους. Ωστόσο δεν έλειψαν και τα πισώπλατα μαχαιρώματα από ορισμένους θιγμένους συντρόφους της.
ISPANIDA
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΛΙΖΟΥΖΙΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
«Με εκπλήσσει το γεγονός πως υποδυόμαστε ότι κάνουμε επανάσταση, την ώρα μάλιστα που οι περισσότεροι έρχεστε με λιμουζίνες εδώ, σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Κασκαΐς. Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε η κυρία Ταλεγόν σε περισσότερους από 140 συνέδρους, ανάμεσά τους και στον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Παπανδρέου, αναγκάζοντάς τον να υπερασπιστεί τη «μάχη που δίνω στους δρόμους και τα συνδικάτα»...
Η Μπεατρίζ Ταλεγόν Ράμος, γεννημένη το 1983 στη Μαδρίτη, είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του φημισμένου Πανεπιστημίου της Αλκάλα. Σε ηλικία μόλις 24 ετών εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Καμπανίγιας ντελ Κάμπο και στη συνέχεια αναλαμβάνει υπεύθυνη για θέματα Νεότητας στην περιφέρεια Γκουανταλαχάρα της Κεντρικής Ισπανίας, ενώ το 2012 στο Συνέδριο της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Στοκχόλμη εκλέγεται γενική γραμματέας της Οργάνωσης.
ISPANIDA2
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ
Στα τέλη της ίδιας χρονιάς θα συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου και γοητευμένη από την προσωπικότητά του θα γίνει φανατική του θαυμάστρια. Μόλις πριν από πέντε μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2012, δημοσιεύει στο προσωπικό της προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία της που τη δείχνει χαμογελαστή στο πλευρό του «καλού συντρόφου Γιώργου Παπανδρέου». Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκαλεί σωρεία αντιδράσεων από φίλους της που βλέπουν στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού ένα μίγμα ανευθυνότητας και ασυνέπειας που οδήγησε την Ελλάδα σε χρεοκοπία. Επιμένουν ακόμα στα χαρακτηριστικά νεποτισμού που συμβολίζει ως φυσικός και πολιτικός απόγονος μιας οικογενειακής δυναστείας τριών πρωθυπουργών.
Η κυρία Ταλεγόν τον υπερασπίζεται δηλώνοντας υπερήφανη που γνωρίζει τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. «Δεν κρίνω έναν άνθρωπο από την οικογένειά του, αλλά από το προσωπικό του έργο. Είναι εύκολο να κατηγορεί κάποιος ένα πρόσωπο ή ένα κόμμα για μια σειρά προβλημάτων που έχει μια ολόκληρη χώρα. Όταν μια δημοκρατία κερδίζει, κερδίζει ως σύνολο, και όταν χάνει συμβαίνει ακριβώς το ίδιο», γράφει απαντώντας στους επικριτές του «συντρόφου Γιώργου». Λίγους μήνες μετά και με την οικονομική κρίση να σαρώνει την Ευρώπη, η νεαρή Ισπανίδα σοσιαλίστρια αποφασίζει ότι δεν αρκούν οι συμπάθειες και τα προσχήματα ως προοδευτική απάντηση στα προβλήματα. Δίχως ενοχή ή συστολή για τις απόψεις που εξέφραζε στο πρόσφατο παρελθόν, παίρνει το ρίσκο να περάσει από την προσεκτική άμυνα στην ολομέτωπη επίθεση. Η ευκαιρία να κατακεραυνώσει τους συντρόφους της για την απάθειά τους και την αδυναμία τους να δώσουν μια λύση στην κρίση προβάλλει μπροστά της αιφνιδίως μεν, υπερπολυτελώς δε.
Προσκεκλημένη στο 24ο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Cascais Miragem» στο παραθαλάσσιο πορτογαλικό θέρετρο 25 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας, θα βρει τον κατάλληλο χώρο να ρίξει τις γέφυρες με κάποιες πρόσφατες επιπολαιότητές της. Ανάμεσα σε εκατοντάδες συνέδρους και προσωπικότητες όπως η πρώην υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας κ. Αντόνιο Χοσέ Σεγκούρο και ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, η κυρία Ταλεγόν ανεβαίνει στο βήμα και δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα.
«Μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να γεμίζουμε τις αίθουσες Μας έχετε, όμως, εδώ και ούτε καν ρωτάτε ποια είναι η γνώμη μας. Γιατί εμείς πληρώνουμε την κρίση από τις πράξεις σας ή την απραξία σας», τόνισε ολοκληρώνοντας μια δεκάλεπτη μαχητική ομιλία που καταφέρνει να την κάνει το πρόσωπο των ημερών στην Ισπανία, ενώ το αντίστοιχο καταγραμμένο βίντεο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.
«Από τη Μαδρίτη μέχρι τις Βρυξέλλες άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλη την Ευρώπη, αλλά δεν το κάνουν ζητώντας δημοκρατία, ελευθερία και ισότητα. Το κάνουν από καθαρό εγωισμό, επειδή μειώνεται το περιεχόμενο του πορτοφολιού τους. Ξεχάσαμε εμείς οι ίδιοι οι σοσιαλιστές να ενισχύσουμε τις ιδέες μας ώστε να τις ασπαστούν οι Ευρωπαίοι πολίτες», υποστηρίζει από το βήμα του συνεδρίου. Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους χλομιάζουν όταν ακούνε αυτή την κομψή νεαρά με την αλά γκαρσόν κόμμωση, το φωτεινό χαμόγελο και τη μαύρη μπλούζα να κάνει λόγο για «πολιτικούς-αστέρια των ΜΜΕ», οι οποίοι προσέρχονται στις συνεδριάσεις μιλώντας για τις χώρες τους χωρίς να προσφέρουν καμία πραγματική λύση.
ISPANIDA4
Η παρέμβαση του ίδιου του κ. Παπανδρέου που προσπάθησε να ακυρώσει τους υπαινιγμούς, υπενθυμίζοντας τις «μάχες» που δίνουν οι σοσιαλιστές «στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας», ηρέμησε κάπως τα πνεύματα και κατασίγασε έτσι προσωρινά τις φωνές διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας εναντίον της από ορισμένους θιγμένους συντρόφους της, οι οποίοι υπενθύμιζαν έντονα στην κυρία Ταλεγόν τα χρήματα που ελάμβανε όταν εργαζόταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η ίδια άλλωστε η νεαρή Ισπανίδα σοσιαλίστρια είχε προηγουμένως αφήσει αιχμές και ζητήσει διαφάνεια για τα οικονομικά της Διεθνούς, απαιτώντας «να πάψουν επιτέλους αυτά να αποτελούν ένα μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου». Η απάντηση του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού συμπυκνώθηκε στην προτροπή «Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί», προβάλλοντας μάλλον ένα συλλογικό πρότυπο συνεργασίας παρά το δεσποτικό ατομικό κεντρικό μοντέλο ενός σοσιαλιστή Φαραώ. Λίγες ώρες μετά την ομιλία της, μιλώντας σε ισπανικά μέσα, επανέλαβε τις θέσεις της: «Η Αριστερά σήμερα εξυπηρετεί την ελίτ και τον καπιταλισμό. Έχουμε χάσει εντελώς την ιδεολογία μας και τη σύνδεσή μας με τη βάση. Είναι κάτι που η Αριστερά δεν μπορεί να αντέξει».
Πηγή: πρώτο θέμα
makeleio.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου