ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: ΚΥΠΡΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ Γ@ΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ ΚΟΣΜΟ...



Άμα κανείς προσπαθήσει να πληκτρολογήσει το όνομα Costas Philippou στις μηχανές αναζήτησης δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια αφού το ίντερνετ τον γνωρίζει πολύ καλά.

Άλλωστε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αγλλία και σε πολλές άλλες χώρες ο Κύπριος Κωνσταντίνος Φιλίππου θεωρείται ένας από τους πιο αξιόμαχους αθλητές στο Mixed Martial Arts. Πρόκειται για μια σύγχρονη πολεμική τέχνη η οποία περιλαμβάνει κινήσεις και τεχνικές απ’ όλες σχεδόν τις πολεμικές τέχνες που επινόησε άνθρωπος.



Ο 33χρονος με τη νίκη του στο πρωτάθλημα Ultimate Fighting Championship κόντρα στον Αμερικανό Tim Boetsch ανέβηκε ψηλά στην κούρσα του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο αγώνας του απέναντι στον Boetsch γνωστό και ως «βάρβαρος» έγινε στις 29 του Δεκέμβρη στο Λας Βέγκας και θεωρείτο ως μια από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις στην πόλη των καζίνο και του θεάματος.

Γεννημένος στις 29 Νοεμβρίου του 1979 σε φτωχογειτονιές της Λεμεσού ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε τη καριέρα του στη σχολή Polis Boxing Team ως πυγμάχος. Ακολούθως ο δάσκαλος του διαπίστωσε τις μεγάλες δυνατότητες και με δικά του έξοδα τον έστειλε στη Νέα Υόρκη με σκοπό να συνεχίσει την καριέρα του στο υψηλότερο επίπεδο ανά την υφήλιο.

Λίγα χρόνια αργότερα ενσωματώθηκε ως μέλος του U.F.C. της πιο διάσημης Λίγκας στον κόσμο όσον αφορά τις μιχτές πολεμικές τέχνες. Μέχρι στιγμής έχει δώσει 14 αγώνες εκ των οποίων κέρδισε τους 12 και τους έξι νοκ άουτ. Οι αγώνες της Λίγκας που διεξάγονται σε οκτάγωνα κλουβιά είναι ένα από τα αθλήματα που τραβά το ενδιαφέρον εκατομμυρίων οπαδών ανά τον κόσμο και ο Philippou θεωρείται ένας από τους σταρ του αθλήματος.

Μολονότι ο Κύπριος αθλητής απολαμβάνει της απόλυτης εκτίμησης στο εξωτερικό στην πατρίδα του δεν τον γνωρίζει κανείς αφού ως γνωστό στο νησί μας ο αθλητισμός περιορίζεται στο ποδόσφαιρο, λίγο στο Παγδατή και τον Κυριάκο Ιωάννου, τελευταία στο Κοντίδη αλλά και στις όποιες επιτυχίες φέρουν κατά καιρούς οι συμπατριώτες μας στο διεθνές στερέωμα.

Ο ίδιος πάντως σε κάθε νίκη του θέλοντας να δείξει το σεβασμό προς την πατρίδα του σηκώνει ψηλά τα χέρια για να δείξει το τεράστιο τατουάζ που έχει με τη σημαία της Ελλάδας και την Κύπρο ενσωματωμένη σ’ αυτήν (βλέπε φωτο).

Η καριέρα του αναμένεται να εκτιναχθεί στο υψηλότερο δυνατό σημείο στο εγγύς μέλλον. Ήδη το τιμ του Philippou έχει διευθετήσει δύο αγώνες ενώ υπό κάποιες προυποθέσεις δεν θα αργήσει η στιγμή που θα τεθεί αντιμέτωπος με το νούμερο 1 του ταμπλό, διεκδικώντας έτσι τη ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή. 

                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου