ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα κινέζικα ρούχα έχουν επικίνδυνες καρκινογόνες και νευροτοξικές ουσίες! Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα κινέζικα ρούχα έχουν επικίνδυνες καρκινογόνες και νευροτοξικές ουσίες!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Monde, τα ευρωπαϊκά λιμάνια συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών... έχουν μετατραπεί αθόρυβα σε περιοχές υψηλότατου τοξικού κινδύνου.
Το δημοσίευμα εξηγεί ότι το 15% με 20% από τα εκατομμύρια κοντέινερς που καταφτάνουν κάθε μέρα στις αποβάθρες των λιμανιών της Ευρώπης περιέχουν χημικές ουσίες και τοξικές αναθυμιάσεις που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, καθότι καρκινογόνες και νευροτοξικές,

απειλώντας άμεσα την υγεία τόσο των εργατών όσο και τους ίδιους τους καταναλωτές.
Η παρουσία αναθυμιάσεων οφείλεται αφενός στη χρήση χημικών εντός των κοντέινερς προκειμένου να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα της μούχλας και των τρωκτικών, αφετέρου στη χημική σύσταση των ίδιων των προϊόντων, τα οποία απελευθερώνουν τοξικά αέρια και άλλες επιβλαβείς ουσίες.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα είδη ρουχισμού που εισάγονται από την Ασία και ιδίως από την Κίνα, τα οποία περιέχουν βενζένιο και τολουένη, δηλαδή υψηλά καρκινογόνες ουσίες.

Μάλιστα, η κατάσταση έχει κριθεί τόσο σοβαρή ώστε ήδη οι αρμόδιες αρχές σε Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο έχουν αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

layout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου