ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ" ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ. ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ Ο GAP. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ "ΓΚΡΙΖΑ" ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕ;

tzefri-vraxiolia

Πρόστιμα συνολικού ύψους 350.000 ευρώ σε πέντε εταιρείες για προώθηση και διάθεση προς πώληση «ενεργειακών» βραχιολιών, επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Tα βραχιολάκια δεν είναι επικίνδυνα, αλλά είναι απλώς διακοσμητικά και όχι ...θαυματουργά, όπως τα διαφημίζουν.
Πρόκειται για τα γνωστά βραχιόλια με διάφορες εμπορικές επωνυμίες (Power Balance, Bios Balance, Trymax, ENERGY BALANCE PERFORMANCE TECHNOLOGY, SB Super Balance
κ.λπ.), τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εταιρειών, είναι προϊόντα ειδικής τεχνολογίας που χαρίζουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, βοηθούν στην υγεία, αθλητικά προϊόντα τεχνολογίας για καλύτερες επιδόσεις, βελτιώνουν την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος και βοηθούν στην καθημερινή, καλύτερη λειτουργία και απόδοση του οργανισμού του ανθρώπου.
Οι ισχυρισμοί αυτοί κρίθηκαν αναληθείς, επειδή οι εταιρείες δεν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία για την επαρκή επιστημονική τεκμηρίωσή τους. Επιπλέον, δεν διέθεταν αποδεικτικά στοιχεία βασισμένα σε μελέτες, σχετικά με βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων από τη χρήση των προϊόντων αυτών.
Oι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι:
1) Στην εταιρεία με την επωνυμία «4Q ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ -ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» χρηματικό πρόστιμο ύψους 105.000 ευρώ.
2) Στην εταιρεία με την επωνυμία «Β.ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» χρηματικό πρόστιμο 105.000 ευρώ.
3) Στην εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΦΑΡΜ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία, χρηματικό πρόστιμο 65.000 ευρώ.
4) Στην εταιρεία με την επωνυμία ΒΙΤΟΡΓΚΑΝ (VITORGAN) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΟΝΟΠΟΡΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.
5) Στην εταιρεία με την επωνυμία JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ χρηματικό πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ.
Η είδηση από το www.egnomi.gr

makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου