ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέο σκάνδαλο τύπου "Άκη" στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Αποκάλυψη μεγατόνων, που "θάβεται" με μεγάλη... συνέπεια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το planet-greece και αφορά την προμήθεια 20 ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού..
.

Όπως μαθαίνουμε, από την "καρδιά" του Πενταγώνου, το 2003 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (σ.σ. τότε ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, που υπέγραψε και τη συμφωνία αγοράς άλλων 12 ελικοπτέρων Apache, για τα οποία θα αναφερθούμε σε άλλο δημοσίευμα) υπέγραψε συμφωνία με την NH - Industries για την προμήθεια 20 ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού, συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ.


Κι από εδώ και πέρα αρχίζουν τα περίεργα της υπογραφίσας σύμβασης που "πνίγηκε". Το ελληνικό δημόσιο έδωσε στην εταιρεία προκαταβολή ύψους 450 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για το 50% της συνολικής αξίας της παραγγελίας. Όμως, οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρέλαβαν μόνο 4 (!) ελικόπτερα, τα οποία, μάλιστα, όπως ενημερώνει το planet-greece αξιόπιστη πηγή, παραμένουν καθηλωμένα, αφού έχουν αποδειχθεί όχι απλώς προβληματικά, αλλά εξόχως επικίνδυνα για την ασφάλεια του πληρώματος!

Η προκαταβολή δόθηκε επί υπουργείας Γιάννου Παπαντωνίου. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, ήδη κατακρατάται ένα ποσό ύψους 120 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χρήματα που έπρεπε να γίνουν απαιτητά από το ελληνικό δημόσιο!

Τι παιχνίδια παίζονται; Πού βρίσκονται τα χρήματα και ποιοι μεσάζοντες σφυρίζουν αδιάφορα; Απαντήστε κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου