ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΟΙ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ραγδαίες και γρήγορες εξελίξεις διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στην περιοχή της Μεσογείου. Μια περιοχή που όπως αποδείχθηκε κρύβει πάρα πολλά δισεκατομμύρια βαρέλια μαύρου χρυσού στο βυθό της.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι κινήσεις των Αμερικανών το τελευταίο διάστημα στη Μεσόγειο χαρακτηρίζονται όπως το λιοντάρι πλησιάζει το θήραμά του έτοιμο να το κατασπαράξει.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα και ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές εξελίξεις ;

Οι αργές αλλά αποφασιστικές κινήσεις των Αμερικανών στη Μεσόγειο δείχνουν πως οι μέρες ενός παγκόσμιου ολοκαυτώματος πλησιάζουν. Η περιοχή ΄ζωσμένη στα εκρηκτικά΄ έτοιμη σε μια σπίθα να εκραγεί. Από την μια η υπερδύναμη Αμερική και από την άλλη η Ρώσικη αρκούδα που είναι ισχυρή παρά ποτέ.
Το κουβάρι ξετυλίγεται από μόνο του όσο περνούν οι μέρες αν αναλογιστεί κανείς πόση προπαγάνδα έφαγε ο Πούτιν πριν από τις εκλογές στη Ρωσία. Σίγουρα κάποιοι ήθελαν μια Ρωσία με βαθειά εσωτερικά προβλήματα, αδύναμη και ανήμπορη να αντιδράσει στις τωρινές εξελίξεις της Μεσογείου .
Δυστυχώς γι΄αυτους που ήθελαν τη Ρώσικη αρκούδα πληγωμένη δεν τα κατάφεραν και η Ρωσία ταξιδεύει προς τον πόλεμο, αποφασισμένη παρά ποτέ να παίξει τον ηγετικό ρόλο στη περιοχή.
Ο κλοιός σφίγγει μέρα με τη μέρα στη Μεσόγειο όπως ακριβώς ένας αγώνα σκάκι. Οι μεν και δε παίρνουν τις θέσεις τους.


Ο χρόνος του αγώνα ίσως ξεκινήσει να τρέχει ακριβώς μετά τις Αμερικανικές εκλογές, ακριβώς μετά τα αποτελέσματα των Αμερικανικών εκλογών μιας και όλα δείχνουν ότι ο τωρινός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δεν είναι σε θέση να πατήσει το κουμπί αυτού του πολέμου.
Ο αντίπαλός του Μίτ Ρόμνευ ουκ ολίγες φορές έχει δείξει το επιθετικό του προφίλ σε ότι αφορά την συμμετοχή των Αμερικανών σε έναν νέο πόλεμο. Πράγμα που χρήζει την συμπαράσταση πολλών Αμερικανικών οικονομικών συμφερόντων και όχι μόνο.
Όπως όλα δείχνουν την επόμενη των Αμερικανικών εκλογών ένας νέος πρόεδρος θα αναλάβει την ηγεσία της Αμερικανικής προεδρίας με το δίλλημα αυτού του πολέμου για την Αμερική ΄΄ή τα παίρνω όλα ή τα χάνω όλα’’
Κλείνοντας οι πιθανότητες ΄να τα πάρει όλα΄ η Αμερική σ΄αυτό το πόλεμο είναι μηδαμινές καθώς για πρώτη φορά μεγάλες δυνάμεις Ρωσία, Ιράν, Συρία είναι απέναντί της και μια Τουρκία που ψάχνει συμμάχους δίχως να περισσεύει κανείς σύμμαχος για τους Τούρκους.

Το τεράστιο λάθος των Αμερικανών να ξεκινήσουν έναν πόλεμο στη Μεσόγειο θα σημάνει πρώτα την οικονομική τους καταστροφή(διότι θα εγκλωβιστούν και θα ζήσουν στιγμές όπως οι Πέρσες από τους 300 του Λεωνίδα) και αμέσως μετά την καταστροφή τους ως έθνος.
Οι ερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Αμερική (Νοέμβριος 2012) είναι πάρα πολύ κρίσιμες καθώς οι πολίτες της θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην παγκόσμια ειρήνη η σε μια πιθανή Μεσογειακή κόλαση που κανείς δεν ξέρει εάν θα καταλήξει στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου