ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΙΔΗΣΗ: Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ CIA ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΖΗΤΗΜΑ...!!!


ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

Τα σύνορα στα Βαλκάνια είναι ακόμη ένα ανοικτό ζήτημα, αλλά δεν υπάρχει χώρος για τη δημιουργία μεγάλων εθνικών κρατών, δήλωσε ο Stephen Meyer, πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της CIA με αρμοδιότητα τα Βαλκάνια.

«Η αλλαγή των συνόρων είναι σίγουρα εφικτή, αλλά θα πρέπει να γίνει με συμφωνία, θα πρέπει

να αποτελεί μέρος ενός πακέτου. Δεν υπάρχει τίποτε ιερό στα σύνορα... Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να ομιλούμε για μια Μεγάλη Αλβανία ή Μεγάλη Σερβία. Όταν μιλάμε για αλλαγές των συνόρων, δεν νομίζω ότι στα Βαλκάνια θα μπορούσαν να βιώσουν σημαντικές αλλαγές», είπε ο Μέγιερ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Τα Σκόπια να ενεργήσουν με υπευθυνότητα

Για τυχόν αλλαγές των συνόρων αναφέρονται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο, ομιλούμε, όμως, ρεαλιστικά για τη δυνατότητα μικρών αλλαγών σε τμήματα εδαφών.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στο ζήτημα των Σκοπίων.

«Η άποψή μου για τα Σκόπια, είναι ότι είναι μία χώρα που έχει πολλά μέτωπα. Όλοι θα ήθελαν ένα κομμάτι των Σκοπίων, οι Βούλγαροι πιστεύουν ότι τα Σκόπια είναι η δυτική Βουλγαρία, οι Αλβανοί θα ήθελαν ένα κομμάτι των Σκοπίων, καθώς και η Σερβία που το είχε κάνει και στο παρελθόν. Αλλά τα Σκόπια είναι μία χώρα που ενεργεί με πολύ υπευθυνότητα», είπε ο Μέγιερ.

Ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, θα επισημάνει ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε παρακμή και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους στη διαδικασία ολοκλήρωσης.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι οι ΗΠΑ είναι μία δύναμη που μειώνεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία μειωμένη δύναμη. Αλλά κάθε φορά που μιλάω με τους ανθρώπους στα Βαλκάνια έχω την εντύπωση ότι όλοι νομίζουν ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν τεντώσει όλες τις χορδές που πρέπει να ακούσουν, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτή που ήταν πριν από δέκα χρόνια, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, παρά το γεγονός ότι κέρδισε το βραβείο Νομπέλ, μάλλον για το παρελθόν της. Είναι μία οργάνωση που δεν ξέρει ποιο είναι το μέλλον της, αν θέλει να επεκταθεί ή είναι απρόθυμη για αυτό», δήλωσε ο Μέγιερ.


 echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου