ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ "24 βαλλιστικά συστήματα Iskander κατέβασε η Ρωσία στη Συρία" λέει το Ισραήλ


Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι προ ημερών οι Ρώσοι παρέδωσαν 24 βαλλιστικά συστήματα των τακτικών πυρασύλων Iskander, στις δυνάμεις του Άσαντ, κάτι που οι Ρώσοι δεν το επιβεβαιώνουν.
Mε δεδομένο ότι είναι ο πιο προηγμένος τακτικός πύραυλος στον κόσμο λόγω της τροχιάς που ακολουθεί (στην κυριολεξία τεθλασμένη), όντως θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα προβλήματα στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις.
Είναι βέβαιο ότι θα ήταν δύσκολο, μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον να έχουν αναπτυχθεί συστήματα Iskander. Θα χρειάζονταν μεγάλη δύναμη για την προστασία τους. Σίγουρα δεν υπάρχει το απαραίτητο ρωσικό προσωπικό για την ασφάλειά τους, σε ένα τέτοιο χαοτικό περιβάλλον.
Ωστόσο οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι στις 5 Δεκεμβρίου,ενώ οι πρώτοι αμερικανικοί, ολλανδικοί και γερμανικοί πύραυλοι Πάτριοτ έφταναν στην Τουρκία, μέσα σε λίγες ώρες, τρία ρωσικά πολεμικά πλοία ελλιμενιζονταν στο λιμάνι της Ταρτούς της Συρίας.Ήταν τα Novocherkassk και Saratov αποβατικά σκάφη και το MB-304 σκάφος εφοδιασμού. Μεταφέρανε 300 πεζοναύτες και όχι μόνο. Παρέδωσαν ένα φοβερό όπλο για το στρατό του Άσαντ κάτι που μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού στη συριακή σύγκρουση: 24 συστήματα Ισκαντέρ 9K720 (ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία SS-26 Stone). Το επαναλαμβάνουμε αυτός ο ισραηλινός ισυρισμός δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους Ρώσους.
Ενώ το ΝΑΤΟ εγκατέστησε τους Patriot στην Τουρκία, μια ντουζίνα συστημάτων, με το καθενα να μεταφέρει ένα ζευγάρι πυραύλων Iskander, τοποθετήθηκε απέναντι τους, και άλλη μια ντουζίνα απέναντι από την Ιορδανία και το Ισραήλ.
Σε όλους τους σταθμούς, οι ρωσικοί πυραύλοι στοχεύουν αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους, κατά τα λεγόμενα των Ισραηλινών.
"Έτσι, ενώ η Δύση ήταν σε συναγερμό ως προς το αέριο σαρίν του Άσαντ και ετοιμάζονταν για πυραυλικές επιθέσεις στην Τουρκία, οι Ρώσοι απέστειλαν στην Συρία το πιο εξελιγμένο όπλο θανάτου μέχρι στιγμής" συνεχίζουν.
Η Δύση και το Ισραήλ δεν έχουν καμία απάντηση για τον υπερηχητικό Ισκαντέρ με ταχύτητα περισσότερο από 1,3 μίλια ανά δευτερόλεπτο  και 280 μίλια εμβέλεια ικανό να μεταφέρει κεφαλή 1.500 λιβρών που καταστρέφει στόχους με απόλυτη ακρίβεια. Επίσης, είναι σε θέση να μεταφέρει και πυρηνική κεφαλή.
"Το Σάββατο 15 Δεκέμβρη,ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν στρατηγός Hassan Firouzabadi προειδοποίησε ότι οι πύραυλοι Patriot στην Τουρκία προμηνύουν παγκόσμιο πόλεμο". Αναφερόνταν προφανώς στην αντιπαράθεση πυραύλων στη Συρία λένε οι Ισραηλινοί.
"Δίνοντας τον Iskander στον Άσαντ, η Μόσχα έχει πάρει ξεκάθαρα στάση υπέρ του άξονα Τεχεράνης-Δαμασκού-Χεζμπολάχ, και ο Πρόεδρος Ομπάμα είναι προσεκτικός να μην εμπλακεί ολοκληρωτικά στην εξέγερση της Συρίας".
Βλέπουμε ότι πάλι υπάρχει η "μπηχτή" στον Πρόεδρο Ομπαμα για τους δισταγμούς του να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση της Συρίας, κάτι που επιθυμούν διακαώς οι Ισραηλινοί. Η ιστορία με τους Iskander μπορεί να έχει σχέση ακριβώς με αυτό, μια μορφή πίεσης στον Πρόεδρο Ομπάμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου