ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τα Ισραηλινά πουλιά της ερήμου ...Στα Ελληνικά βουνά !



Η πρόκληση...και μια άσκηση που έδειξε σε όλους,πόσο κοντά είναι τα κέντρα αεράμυνας της Τουρκίας και πόσο εύκολα είναι να χτυπηθούν πρίν τα Ελληνικά  F-16   ''γονατίσουν'' την Τουρκική Αεροπορία !
Σε μια πτήση πάνω από μια περιοχή γεμάτη από ψηλά Ελληνικά  βουνά, το καθένα πάνω από 8.000 πόδια, οι Ισραηλινοί πιλότοι 
θυμούνται με ένα χαμόγελο οι προπονήσεις είχαν διεξαχθεί πάνω από το βουνό Hermon στο Ισραήλ, το μοναδικό βουνό στην κορυφή του οποίου Ισραήλ φθάνει περίπου το μισό ύψος του κορυφές στην περιοχή της Πελοποννήσου .
Επιπλέον, η περιοχή της Hermon είναι γνωστή λόγω των πολλών ασκήσεις που έχουν γίνει στον ίδιο χώρο γύρω από την πρακτική Hermon.
«Η πρόκληση της πλοήγησης σε μια άγνωστη περιοχή δεν υπάρχει πουθενά στο Ισραήλ, επειδή οι πιλότοι το γνωρίζουν πολύ καλά", εξήγησε ο Αντισυνταγματάρχης Κ., διοικητής της ανάπτυξης και διοικητής των "πουλιών της Ερήμου" μοίρα. "Ως εκ τούτου, η κατάρτιση σε μια πιο λοφώδη περιοχή που είναι λιγότερο γνωστό είναι πολύ σημαντική για εμάς".
 
Στην ορεινή περιοχή, σε αντίθεση με μια περιοχή με ένα βουνό, οι πιλότοι απαιτούν σχεδιασμό πιο πολύπλοκο. «Στο Ισραήλ, όταν θέλετε να πάει υψηλότερα με το ελικόπτερο, δίνετε απλά περισσότερη δύναμη", εξήγησε ο υπολοχαγός  H. από το "Rolling Sword" μοίρα. "Σε αυτή την περιοχή, να χτυπήσει ένα βουνό, αν επιταχυνθεί σε μια ευθεία γραμμή. Θα πρέπει να προγραμματίσετε τα βουνά και εξόρμηση κύκλο, ενώ θα απογειωθεί. Στην προ-σχεδιασμού, θα πρέπει να λάβει υπόψη τον άνεμο που φυσάει και η ευκαιρία να φέρει το ελικόπτερο κοντά στα βουνά ".

Προσγείωση σε μια ορεινή περιοχή της Ελλάδος  είναι επίσης πολύ διαφορετική από την προσγείωση στο Ισραήλ. Οι θαμπό κλίσεις του Hermon διευκολύνει την προσγείωση, ενώ προσγείωση σε μια κορυφή στο χώρο των πτήσεων στην Ελλάδα ήταν μια πρόκληση. "Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να φτάσουμε σε μια προσγείωση με το σωστό τρόπο", εξήγησε ο αρχηγός  Α. από τα «πουλιά της Ερήμου" . «Η ορεινή περιοχή σε συνδυασμό με επιχειρησιακούς λόγους, όπως η απόκρυψη από τον εχθρό, μας προκαλεί και μας αναγκάζει να βρούμε δημιουργικές λύσεις".
Μια κοινή γλώσσα

Ως το τέλος της εκπαίδευσης  η ομάδα θεώρησε ότι θα μπορούσε να θέσει ένα μεγάλο σημάδι ελέγχου για τον κύριο στόχο της την εκτέλεση μιας κοινής άσκησης με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Οι ασύρματοι  που έχουν εγκατασταθεί στο πιλοτήριο μετέδιδαν  σε όλες τις πτήσεις μεταξύ Εβραϊκά, αγγλικά, και ελληνικά, συμβολίζει τον καλύτερο τρόπο την αλλαγή που συνέβη στους πιλότους σε όλη την κοινή άσκηση.
Οι Έλληνες πιλότοι των  "Super Puma" και "Apache" ελικόπτερα συμμετείχαν σε όλες τις εξορμήσεις - μερικές φορές ως συνοδοί και μερικές φορές ως εχθρούς - και απαιτείται επικοινωνία μέσω ασυρμάτου με τα ισραηλινά ελικόπτερα.
  Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών, κάθε πιλότος κοινοποιούνται στη δική του γλώσσα, και συχνά αγγλικές λέξεις πέταξαν γύρω. Όσοι κατανοητή, κατανοητό. Μετά από λίγες μέρες στη βάση και πολλές σημαντικές ενημερώσεις, οι πλευρές ξύπνησε με το φαινόμενο και οι πιλότοι άρχισαν να μιλούν αδιάφορα στα αγγλικά όταν ήταν έξω από το πιλοτήριο. Η χρήση της αγγλικής γλώσσας διαπέρασε τα ραδιόφωνα. Πράγματι, υπήρχε μια αίσθηση στον ουρανό πάνω από την Ελλάδα μια επιτυχημένη κοινή άσκηση και ισχυρότερη σύνδεση.


Στο τέλος της εγκατάστασης, οι ανώτεροι αξιωματικοί του Ισραήλ ήρθε στην ελληνική βάση. Στην τελική συζήτηση μεταξύ του επικεφαλής της μοίρας ελικοπτέρων στη δύναμη, Brig. Γεν. David Μπαρκή, και ο διοικητής της μονάδας τακτική εκπαίδευση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος φιλοξένησε την ανάπτυξη, που ήδη προγραμματίσει τις επόμενες συνεδριάσεις. "Έχουμε κάθε πρόθεση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε συνεργασία και να φιλοξενήσει όλους εσάς μαζί μας εδώ τουλάχιστον μια άλλη φορά», που προσφέρει το ελληνικό διοικητής. Η ισραηλινή απάντηση ήταν όχι λιγότερο ζεστό όταν ο κυβερνήτης διακήρυξε, «Έχουμε τις ίδιες εντυπώσεις, και η από κοινού άσκηση ήταν πολύ επιτυχής. Θέλω να σας ενημερώσω ότι θα ήταν τιμή μας να σας φιλοξενήσουμε σε μία από τις βάσεις μας στο Ισραήλ, έτσι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να πετάξουμε μαζί και να μάθουν ο ένας από τον άλλο ".
Στο δρόμο για τη λήψη μιας φωτογραφίας μαζί μπροστά από ένα ισραηλινό ελικόπτερο, ο επικεφαλής της ισραηλινής μοίρα μίλησε με τον Έλληνα συνταγματάρχη σχετικά με την εφαρμογή, για την εκπαίδευση, καθώς και σχετικά με την προσωπική εμπειρία που είχε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. "Μετά από πολλές μεγάλες μέρες μπορώ να πω ότι αν ήμουν μετενσαρκωθεί, θα επέλεγα το ίδιο επάγγελμα», αστειεύτηκε ο διοικητής της ελληνικής ως μονάδα Brig. Γεν. Μπαρκή κούνησε το κεφάλι σε συμφωνία. Μετά από την παραδοσιακή χειραψία, Brig. Γεν. Μπαρκή μπήκε στο "Yanshuf" και ελικόπτερο απογειώθηκε για να συζητήσουν την άσκηση με τους πιλότους από την ανάπτυξη.
Ήταν μια υπενθύμιση για τα μέλη της IAF έχουν ήδη σχεδιάζει να αναχωρήσει, φορώντας τις στολές  της πτήσης τους, βάζοντας τον εξοπλισμό που έφεραν μαζί τους μέσα στο ελικόπτερο  με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Δεδομένου ότι τα ελικόπτερα πέταξαν πολύ μακριά, αυτός που το  οραματίστηκε έκλεισε με τα  λόγια από μια γνωστή ταινία «Καζαμπλάνκα»: «Νομίζω ότι αυτή είναι η αρχή μιας όμορφης φιλίας».

http://www.veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου