ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μετά τη Μόσχα και η Τεχεράνη προειδοποιεί την Τουρκία για τους Patriot



Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία εναντίον της ανάπτυξης πυραύλων Πάτριοτ κοντά στα σύνορα με τη Συρία, λέγοντας ότι αυτό θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση, αναφέρεται στον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης.
  
"Αυτό όχι μόνο δεν βοηθά στην επίλυση της κατάστασης στη Συρία, αλλά θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα την κάνει ακόμη πιο περίπλοκη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ραμίν Μεχπανπαράστ.
  
"Η επιμονή (ορισμένων δυτικών και αραβικών χωρών), για την επίλυση της κρίσης της Συρίας με στρατιωτικά μέσα είναι η κύρια αιτία των εντάσεων και των απειλών στην περιοχή. Οι χώρες που έχουν την μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή πρέπει να αναζητήσουν πολιτικές λύσεις σε περιφερειακές κρίσεις, πρόσθεσε ο Μεχμανπαράστ.
 
   Η Ρωσία, κύρια υποστηρικτής του συριακού καθεστώτος μαζί με το Ιράν, έχει ήδη προειδοποιήσει κατά της ανάπτυξης αυτών των πυραύλων στα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας.
 
   "Όσο περισσότερο συσσωρεύουμε όπλα, τόσο πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιηθούν", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.
  
Από την πλευρά του, το καθεστώς της Συρίας δήλωσε ότι το αίτημα της Τουρκίας προς το ΝΑΤΟ, να αναπτύξει πυραύλους Πάτριοτ στα σύνορα, αποτελεί μια "νέα πρόκληση" της Άγκυρας.
  
Η Τουρκία υπέβαλε επίσημο αίτημα την Τετάρτη για την ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία.
  
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία διάκεινται μάλλον ευνοϊκά σε αυτό το αίτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου