ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Κομοτηνή: Ξεσηκώθηκαν οι λαθρομετανάστες

 
 

Εξέγερση στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, στη Σχολή αστυφυλάκων στην Κομοτηνή- 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Πληροφορίες και για τραυματίες μετανάστες- 50 μετανάστες συνελήφθησαν - Πληροφορίες ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Όλα ξεκίνησαν στη μία και μισή το μεσημέρι, όταν συνεργείο απολύμανσης μαζί με φρουρούς μπήκαν στον έναν από τους τρείς κοιτώνες που φιλοξενούν συνολικά 500 παράνομους μετανάστες.

Εκεί οι φρουροί είδαν μία σιδερένια σκάλα και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, αναφέρουν πληροφορίες του ΡΘ.


Αμέσως τα αίματα άναψαν, οι μετανάστες ξεχύθηκαν στην αυλή. Προκάλεσαν φθορές στο κτίριο και έβαλαν φωτιά σε στρώματα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης.

Αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησαν συμπλοκές.Οι μετανάστες χρησιμοποίησαν ως "όπλα" σπασμένα τζάμια από τα αράθυρα της σχολής, είπε στο ΡΘ ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Π. Χαρέλας.


Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Δεν ήταν σε θέση να τις επιβεβαιώσει ο κ. Χαρέλας.

Η αστυνομία επίσημα κάνει λόγο για χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Πάντως όπως υποστηρίζουν οι συνοριοφύλακες το σημερινό περιστατικό ενδεχομένως να είναι μόνον η αρχή αφού η δύναμη των ανδρών στο κέντρο κράτηση είναι πολύ μικρή- μόλις 35 για κάθε βάρδια-.


Καταστράφηκαν οι κοιτώνες, λέει ο δήμαρχος Κομοτηνής 

Οι κοιτώνες καταστράφηκαν ολοσχερώς, είπε στο ΡΘ ο δήμαρχος Κομοτηνής.

Τίθεται ζήτημα για το πού θα διανυκτερεύσουν απόψε οι 550 μετανάστες. Άγνωστο μέχρι αυτήν την ώρα που θα μεταφερθούν.

O δήμαρχος Κομοτηνής επαναλαμβάνει ότι οι μετανάστες πρέπει να φύγουν. Λέμε ναι στο κέντρο κράτησης αλλά υπό προυποθέσεις, όχι μέσα στην σχολή ασυφυλάκων τονίζει.

Επίσης επισημαίνει τί θα γινόταν αν η εξέγερση ξέφευγε από τα όρια του κέντρου κράτησης αφού μόλις στα 50 μέτρα είναι οι εγκαταστάσεις της σχολής με τους δόκιμους αστυφύλακες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου