ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση τελειώνει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια και την ψήφο μεταναστών


Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας η κυβέρνηση τελειώνει σήμερα το νομό Ραγκούση για την ιθαγένεια.
Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καλούνται οι υπουργοί Ευρυπίδης Στυλιανιδης και Χαράλαμπου Αθανασίου να εφαρμόσουν άμεσα την απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας ως προς τη απόδοση ιθαγένειας, δηλαδή να σταματήσουν να δίνουν την ελληνική ιθαγένεια έτσι όπως όριζε ο νόμος Ραγκούση...


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιωτης Μπαλτάκος αναφέρεται ακόμα οτι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή εντός 7 ημερών να δοθεί στη δημοσιότητα νέο νομοσχέδιο συμβατό με την απόφαση του δικαστηρίου.

Η Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματέας της Κυβέρνησης για την Ελληνική Ιθαγένεια

Με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά καλούνται ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί.

Παράλληλα ο κ. Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου όπως εντός 7 ημερών προετοιμάσει και δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την ως άνω απόφαση του Δικαστηρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης

Παναγιώτης Μπαλτάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου