ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Γιατί κατέρρευσε ο κολοσσός επίπλων ΝΕOSET - Στον αέρα 1.000 εργαζόμενοι


Η ιστορική εταιρεία επίπλων ΝEOSET κατέθεσε χθες Τρίτη 13 Νοεβρίου 2012, αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λίγους μόνο μήνες μετά την αντίστοιχη ενέργεια που έκανε η εξίσου ιστορική εταιρεία Satο.
Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του επίπλου στην Ελλάδα καθώς οι πωλήσεις έχουν πέσει κατακόρυφα...


Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί για το έτος 2011 η ΝEOSET παρουσίασε ζημίες συνολικού ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν και η εταιρεία αρνείται να ενημερώσει τους δημοσιογράφους επισήμως και παραπέμπει σε ανακοινωση που θα εκδώσει σε συντομο χρονικό διάστημα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπαγωγη της στο άρθρο 99 θα συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Κάποιοι μάλιστα λένε πως αυτό δε σημαίνει ούτε οτι η εταιρεία θα πτωχεύσει, ούτε οτι θα βάλει λουκέτο και τονίζουν σε κάθε περίπτωση πως οι παραγγελίες των καταναλωτών που ειναι σε εξέλιξη θα παραδωθούν κανονικά.

Η ΝΕΟSET ωστόσο είχε πολλά και σοβαρά προβλήματα τα τελευταία 4 χρονια όπως καταγγέλουν στο Newsit οι εργαζομενοι καθώς είχε κάνει σαρωτικές απολύσεις ποοσωπικού όχι μόνο στο εργοστάσιο παραγωγής στη Χαλκίδα αλλά και στα καταστηματα που διατηρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου