ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΖΟΛΑ ΒΙΖΟΛΑ ΒΙΖΟ.... Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ... ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έλαβε το βραβείο που ονομάζεται Heinz Galinski. Η τελετή έλαβε χώρα στο Βερολίνο.

Ο Galinski ήταν επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία και από το 1989 το βραβείο «Heinz Galinski» απονέμεται σε άτομα που προωθούν την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ της εβραϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Γερμανίας και του Ισραήλ.


Μετά την παραλαβή του βραβείου η Μέρκελ δήλωσε σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας, το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, εξισώνοντας την πρακτική του τελετουργικού της περιτομής με την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Η Μέρκελ είπε ότι είναι λυπηρό το γεγονός που ορισμένοι διερμηνείς των νόμων αποφασίζουν για τους Εβραίους Γερμανούς ή τους Μουσουλμάνους τι είναι καλό και τι όχι.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος καταδίκασε επίσης την πρόσφατη εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ από τη Χαμάς, προσθέτοντας ότι «οι πράξεις τους δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία». Επιπλέον, η Μέρκελ τόνισε ότι το εβραϊκό κράτος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και καθήκον να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας του.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί θα είναι σε θέση να επιτύχουν μακροχρόνια ανακωχή με έναν τρόπο: αν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση, η Παλαιστινιακή Αρχή μπορεί να αποκτήσει κρατική υπόσταση, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα του Μέντια Ιντερνάσιοναλ.echedoros-a.gr




----------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου