ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζει η ονομαστική ψηφοφορία – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με ένταση ξεκίνησε ξανά η συνεδρίαση της Βουλής, μετά την διακοπή μίας ώρας περίπου, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι βουλευτές για την ονομαστική ψηφοφορία επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η ονομαστική ψηφοφορία έγινε τελικά χωρίς...
την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι. 
Αναλυτικά, αμέσως μετά την επανέναρξη της συζήτησης έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατήγγειλε ότι πριν από τη διακοπή της συνεδρίασης δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία εντός της αίθουσας, όταν δηλαδή οι βουλευτές σήκωσαν τα χέρια τους για να ψηφίσουν επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ,

και επομένως η ένσταση έπρεπε να έχει γίνει δεκτή χωρίς να χρειαστεί να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής ότι δεν τηρεί τον κανονισμό και απέσυρε το αίτημα του κόμματός του για ονομαστική ψηφοφορία.

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των συναδέλφων της πλειοψηφίας. Αν αγωνιάτε τόσο πολύ όμως, θα έπρεπε την ώρα που έγινε η ένσταση να είστε παρόντες και να ψηφίσετε και όχι να είστε σπίτια σας και να σας φέρνουν με ταξί. Αυτό δείχνει την αγωνία της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που καταρρέει και πολύ σύντομα θα είναι μειοψηφία.. Όλα όσα ζούμε αποτελούν καταρράκωση του θεσμού της δημοκρατίας, έρχεται νομοσχέδιο που θα βυθίσει την χώρα σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση σε ένα μόνο άρθρο, με τη διαδικασία κατεπείγοντος. Αυτά δεν τιμούν το κοινοβούλιο. Η συντριπτική πλειοψηφία στην αίθουσα προηγουμένως ήταν υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας. Αλλά η αγωνία σας έκανε να μετρήσετε διαφορετικά από ότι έβλεπαν τα μάτια σας εκείνη την ώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που κατηγόρησε το προεδρείο της Βουλής ότι παραβιάζει τον κανονισμό και παρασύρεται από συμβούλους. Από το ΚΚΕ, ο κ. Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για «συνδικαλιστικά κόλπα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ», κατηγορώντας συγχρόνως την κυβέρνηση για «καταδικαστέα τακτική που ακολούθησε φέρνοντας στη Βουλή ένα νόμο καρμανιόλα».

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βαγγέλης Μειμαράκης έκανε λόγο για νομικά τερτίπια και προχώρησε κανονικά στην διαδικασία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ του προέδρου της Βουλής. «Τα δικαστήρια κρίνουν τα ζητήματα συνταγματικότητας. Υπάρχει κανονισμός, υπάρχει το Σύνταγμα και η κοινοβουλευτική παράδοση. Στις φανερές ψηφοφορίες τεκμαίρεται η αρχή της δεδηλωμένης που στηρίζει τη Βουλή.. Η απόφαση λαμβάνεται αποκλειστικά με έγερση των χειρών. Ως εκ του περισσού γίνεται η ονομαστική ψηφοφορία», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Αυτή είναι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο που δεν θέλει να συζητάει την ουσία», είπε από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Μάκης Βορίδης Ο κ. Νίκος Τσούκαλης από την Δημοκρατική Αριστερά, στο ίδιο μήκος κύματος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «συνδικαλιστικά τερτίπια με τον πιο χυδαίο τρόπο. Από τη Χρυσή Αυγή ο κ. Χρήστος Παππάς κατηγόρησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τακτικισμούς. 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου