ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα παρέμβει Εισαγγελέας για την αλητεία της ΔΕΗ; Πόσοι ακόμη πρέπει να αυτοκτονήσουν;



Δεν μπορεί πραγματικά να το χωρέσει ανθρώπινος νους και όμως, συμβαίνει...
Την ώρα που η ΔΕΗ καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ απροκάλυπτης ληστείας, εκτοξεύοντας με απίθανα τερτίπια τους λογαριασμούς του κόσμου, που υποφέρει να εξασφαλίσει ακόμη και ένα πιάτο φαΐ, αρνείται να ...


κάνει διακανοσμούς σε οικογένειες ανέργων με μικρά παιδιά, σε εξαθλιωμένα γερόντια, σε άπορους που τρώνε στα συσσίτια.

Τους αντιμετωπίζει σαν μιάσματα, όταν η ίδια η επιχείρηση τους κατακλέβει, ΜΑΣ κατακλέβει ανενόχλητη με...

διάφορες ουρανοκατέβατες χρεώσεις που επινοεί κάθε φορά.

Κόβει το ρεύμα εν ψυχρώ, αφήνοντας οικογένειες και μικρά παιδιά στο κρύο και το σκοτάδι. Τολμάει και τα κάνει...

Το Makeleio δέχεται ολοένα και περισσότερα μηνύματα και τηλέφωνα απελπισμένων ανθρώπων, που η διακοπή του ρεύματος είναι γι΄ αυτούς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Χρόνια άνεργοι, με μικρά παιδιά. Δεν μπορούν να τα ταίσουν, να τα ντύσουν, να τα περιθάλψουν, να τους δώσουν την παραμικρή χαρά. Πολλοί αναγκάζονται να τα σταματήσουν από το σχολείο.

Τώρα, τα βλέπουν και βυθισμένα στο σκοτάδι, αδύναμοι να κάνουν το οτιδήποτε.

Δεν υπάρχει δουλειά, δεν υπάρχει βοήθεια, δεν υπάρχει κανείς. Δεν αντέχουν άλλο. Η καρδιά μας σταματάει όταν τους ακούμε κλαίγοντας να λένε πως το σκέφτονται σοβαρά. Καταλαβαίνετε τι σκέφονται...

Και η ΔΕΗ συνεχίζει το "φονικό" της έργο. Μόλις προχθές ανακοίνωσε νέα αύξηση στα τιμολόγια της τάξεως του 20%.

Μαζί με τις άλλες... περίεργες χρεώσεις με τα τρελά ποσά που εμφανίζει κατά καιρούς, έτσι, από μόνη της. Άλλωστε, δεν ασχολείται κανείς μαζί της.

Ό,τι θέλει κάνει. Κι ενώ βλέπουμε εισαγγελείς να παρεμβαίνουν για διάφορα θέματα, κάποιες φορές όχι και τόσο ουσιώδη, στην περίπτωση της ΔΕΗ μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ουδείς δικαστικός λειτουργός έχει αισθανθεί την ανάγκη να επέμβει σ΄ αυτή την τραγωδία που συντελείται σε χιλιάδες φτωχά ελληνικά σπίτια, από μια δημόσια επιχειρήση παροχής ενός από τα σημαντικότερα αγαθά, του ρεύματος. Αγαθό, το οποίο έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για τον τσακισμένο από τα Μνημόνια Έλληνα.

Ο χειμώνας μπαίνει με δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά βυθισμένα στο σκοτάδι. Καταστάσεις που προκαλούν οργή και ανθρώπινα αδιέξοδα. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως οι δεκάδες αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ ληστεία, την αλητεία και την απανθρωπιά της ΔΕΗ, αλλά και οι καταγγελίες για τα σκάνδαλα και το φαγοπότι των εκατομμυρίων, δεν στέκονται ικανές να ανακινήσουν εισαγγελικό ενδιαφέρον. Φαίνεται επίσης, πως υποθέσεις τύπου "Corpus Christi" είναι πολύ πιο σημαντικές για τη Δικαιοσύνη μας.

Σ΄ αυτές επεμβαίνει και μάλιστα άμεσα...


Κλείνοντας, παραθέτω μια από τις χιλιάδες δραματικές περιπτώσεις...

"Η απανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο στην ΔΕΗ της Πάτρας, με τους υπαλλήλους να αναγκάζονται να εφαρμόζονται τις εντολές των προϊσταμένων τους και κατ' επέκταση της Τρόικα και να μην αντιμετωπίζουμε με ανθρώπινο μάτι ξεχωριστές περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ δυστυχούν... τους κόβουν και το ρεύμα!

Τραγική η περίπτωση ζευγαριού από την Κ. Αχαΐα. Σύμφωνα με καταγγελίες δημοτικών παραγόντων του Δήμου Δυμαίων, το ζευγάρι είναι άνεργο (τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα), έχουν δύο ανήλικα παιδιά, η νεαρή είναι έγκυος στο τρίτο παιδί της και ζουν στο σπίτι τους... χωρίς ρεύμα.

«Η κατάσταση είναι άθλια. Στον Δήμο τους βοηθούμε όσο μπορούμε, όμως και πάλι τα χρήματα δεν επαρκούν. Το χρέος στην ΔΕΗ έφθασε μήνα με το μήνα στα 1400 ευρώ. Τους έκοψαν το ρεύμα. Πήγαν παρακάλεσαν και ξαναπαρακάλεσαν. Είπαν να δίνουν 250 ευρώ το μήνα για να μπουν στην ρύθμιση, όμως δεν έγινε δεκτό καθώς η οφειλή ήταν μεγάλη» μας είπε άνθρωπος που γνωρίζει καλά τι περνά η οικογένεια.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ παραμένει «αμείλικτη» στην απόφασή της. Μέχρι και από τον Δήμο Δυμαίων τους παρακάλεσαν να κάνουν ότι το δυνατόν, κι όμως η οικογένεια εξακολουθεί να μένει... χωρίς ρεύμα!"




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου