ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Πακιστανοί αὐτομασιγώνονται στόν Πειραιᾶ. Μέ αἷμα ζητοῦν έκδίκησι γιά τόν Μωάμεθ (ΒΙΝΤΕΟ)


 Μαστίγια με λάμες για τον εγγονό του προφήτη.. Συνέβη αυτό που ήδη προειδοποιούσαμε πριν από δύο και πλέον χρόνια. Παρά το ότι ο αυτοτραυματισμός είναι πράξη παράνομη, και παρά το ότι η κατοχή μαχαιριών με σκοπό τη σωματική βλάβη από τον νόμο χαρακτηρίζεται ως οπλοφορία. Παρ΄ όλα αυτά ουδεμία διαδικασία του νόμου κινήθηκε. Κοιμάστε τον ύπνο του “δικαίου” κ. Δένδια;
Τώρα και στην Ελλάδα αυτά για τα οποία πριν δύο χρόνια οι αυστριακοί μας
προειδοποιούσαν ότι θα μας συνέβαιναν.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, τον σωματικό πόνο και την αγωνία του εγγονού του Μωάμεθ, Χουσεΐν, την ώρα της δολοφονίας του βίωσαν για άλλη μια φορά εκατοντάδες σιίτες μουσουλμάνοι που συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά για να λάβουν μέρος στη γιορτή της Ασούρα.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σκληρό έθιμο, στο οποίο οι πιστοί αυτοτραυματίζονται με σιδερένια μαστίγια και λάμες για να τιμήσουν τη μνήμη του εγγονού του προφήτη….
Από νωρίς το πρωί οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Σωματείου Σιιτών Μουσουλμάνων Πακιστάν για να προετοιμαστούν για την τελετή. Ακόνισαν και καυτηρίασαν τις λάμες για να αποφύγουν τις μολύνσεις, ενώ έβρασαν πολλά καζάνια γάλα, με το οποίο αργότερα θα άλειφαν τις πληγές τους.
Στον Πειραιά, η τελετή ξεκίνησε με την καθιερωμένη “προσευχή”, την οποία οι “πιστοί” άκουσαν κλαίγοντας, ενώ λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε το στολισμένο άλογο του Χουσεΐν το οποίο, σύμφωνα με τον θρύλο, μετέφερε την είδηση του θανάτου του.
Μέσα στην οδύνη τους οι σιίτες άρχισαν να χτυπούν το στήθος τους με τα χέρια και να μαστιγώνουν την πλάτη τους με λεπίδες και μαστίγια.
Οπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος του σωματείου Σαγιέντ Ασίρ Χαϊντέρ «Ασούρα» είναι η δέκατη ημέρα του χρόνου και αποτελεί γιορτή όλων των μουσουλμάνων, αν και μόνο οι σιίτες τη γιορτάζουν με τον συγκεκριμένο τρόπο. «Τη δέκατη μέρα του χρόνου είχε βασανιστεί και δολοφονηθεί ο Χουσεϊν, ο οποίος ήταν εγγονός του προφήτη Μωάμεθ και διάδοχος του θρόνου. Δράστης της δολοφονίας ήταν ένας τύραννος του σημερινού Ιράκ, ο Γιαζίντα, ο οποίος ήθελε την εξουσία για τον εαυτό του.
Στην τελετή παίρνουν μέρος πιστοί από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Ινδία, το Ιράν και το Ιράκ.
Η Ασούρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 1978. Επειδή ο πληθυσμός των μεταναστών από αυτές τις χώρες ήταν εκείνη την εποχή πολύ μικρός, η τελετή γινόταν σε σπίτια με τη συμμετοχή 10-15 ατόμων. Από το 2000 και μετά ο εορτασμός πραγματοποιείται πάντα μπροστά στα γραφεία του σωματείου.
Βίντεο ἀπό τό 2009 γιά νά πάρετε μία γεύσι τοῦ τί ἔγινε καί τοῦ τί θά γίνεται στό μέλλον. Ἠλίθιοι.
ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ:




hellasontheweb

Υ.Γ. 
Τα ελεεινά εγχώρια τουρκοκάναλα κρύβουν επιμελώς τις εικόνες, για να μην ξυπνήσουν οι αφελείς τηλεθεατές των σουλεϊμάνηδων και δουν τι πραγματικά εστί  μουσουλμάνος...!
 hellas-orthodoxy 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου