ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ: Έρχεται ο κεφαλικός φόρος



150 ευρώ χαράτσι είτε είσαι πλούσιος είτε άνεργος!

"Κλείδωσε" ο νέος φόρος που θα μας έρθει στα κεφάλια. Λέγεται "Κεφαλικός Φόρος" και στόχος της κυβέρνησης είναι να μαζέψει επιπλέον 2 δισ. ευρώ, από τον στόχο των 11,5 δισ. (και άνω). Συνολικά, λαμβάνουν μέτρα 13,5 δισ. ευρώ! Διαβάστε στο planet-greece τι είναι ο καινούργιος αυτός φόρος....


Για πρώτη φορά, οι αρχηγοί κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης άκουσαν περί φορολογίας που θα αποφέρει στο κράτος 2 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, πέραν του πακέτου των 11,8 δισ. ευρώ.

Ο φόρος που θα φτάνει τα 150 ευρώ προτείνεται να μπει σε όλα τα ακίνητα για ελεύθερους επαγγελματίες, για όσους νοικιάζουν ακίνητα και για όσους έχουν ατομική επιχείρηση.

Με λίγα λόγια, το μέτρο αφορά χιλιάδες πολίτες οι οποίοι έχουν δικό τους ακίνητο και το νοικιάζουν ή δηλώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες (δεδομένου ότι δηλώνουν έδρα) ή έχουν εγκαταστήσει σε ιδιοκτησία τους τη δική τους επιχείρηση.

Τα 150 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουν οριζόντια λογική, αφού δεν θα σχετίζεται με την περιουσιακή κατάσταση όσων θα κληθούν να πληρώσουν. Έτσι, αν κάποιος θα έχει π.χ. δέκα ακίνητα, τα οποία και νοικιάζει, θα πληρώσει τον ίδιο φόρο, 150 ευρώ, με κάποιον που έχει μόνο ένα.

Η άποψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ότι με αυτό το μέτρο «σκοτώνεται η προοπτική του εθνικού φορολογικού σχεδίου». Ο κ. Στουρνάρας ανέλυσε το φορολογικό μέτρο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφασή ή να απορριφθεί.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης επανήλθε στην σύσκεψη στο παλιότερο αίτημά του να εφαρμοστούν τα μέτρα σε δύο διετίες. Σε περίπτωση που στην πρώτη διετία επιτευχθεί ο στόχος σε σχέση με το έλλειμμα, τότε να περιοριστούν τα μέτρα που προβλέπονται για την δεύτερη διετία. Το θέμα αυτό μπήκε στην ατζέντα του κ. Στουρνάρα για να το συζητήσει με την Τρόικα σήμερα το απόγευμα. 


Απάντηση Στουρνάρα στο ΠΑΣΟΚ για τον κεφαλικό φόρο 

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε τα σχέδια επιβολής κεφαλικού φόρου και άλλων μέτρων με στόχο 2 δις. ευρώ, λέγοντας:
«Μελετάμε τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος για να χτυπήσουμε τη Μεγάλη Φοροδιαφυγή. Σκοπός της Φορολογικής Μεταρρύθμισης είναι να φτιαχτεί ένα σύστημα απλό και μόνιμο και κυρίως, να κατανείμει δίκαια τα φορολογικά βάρη. Επίσης να κλείνει τις τρύπες του παρόντος διάτρητου φορολογικού συστήματος και να εγκαταστήσει ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα φορολόγησης.

Αυτό που ακούστηκε σαν πρόταση Στουρνάρα δεν ήταν παρά ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσε να αποφέρει μια πολύ χαμηλή φορολόγηση , ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η κλιμάκωσή της προς τα πάνω θα μπορούσε να αποφέρει ακόμα περισσότερα έσοδα με δικαιότερο τρόπο»

Planet-Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου