ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά τις Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές ετοιμάζονται να φέρουν στο Γυμνάσιο και την διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας.


Η διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά Γυμνάσια έχει ήδη νομοθετηθεί από το 2006 από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η έναρξη της διδασκαλίας έχει καθυστερήσει καθώς υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και έπρεπε πρώτα να βρουν έναν άλλο τρόπο να εξοικειώσουν την νεοελληνική κοινωνία στην ιδέα του
εκτουρκισμού της. Μετά από την μαζική τηλεθέαση των Τουρκικών τηλεοπτικών σειρών, το θέμα άρχισε να “ξαναζεσταίνεται” καθώς δεν είναι λίγοι οι μαθητές που βλέποντας ολόκληρη την οικογένειά τους να κάθεται σύσσωμη και να παρακολουθεί τον “Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή”, βλέπουν θετικά το να διδάσκονται στο Γυμνάσιο τα Τουρκικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, ώστε να …καταλαβαίνουν απευθείας το τι λέει ο Σουλεϊμάν και να μην “κουράζονται” να διαβάζουν τους υπότιτλους!
Και καθώς η πρόσληψη επιπλέον καθηγητών αποκλείεται καθώς θα μείωνε τα έσοδα των παγκόσμιων τοκογλύφων (αφού το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου καταλήγει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς) το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί μονάχα με την αντικατάσταση των υπαρχόντων καθηγητών Γερμανικών , Γαλλικών και Ιταλικών στα Ελληνικά σχολεία, με καθηγητές Τουρκικών! Έτσι θα χάσουν την δυνατότητα να διδάσκονται μια δεύτερη Ευρωπαϊκή γλώσσα (εκτός από τα Αγγλικά) και θα υποχρεώνονται να παρακολουθούν Τουρκικά.
Το φύλλο της εφημερίδος της κυβερνήσεως που καθορίζει την διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά γυμνάσια και την διδακτέα ύλη, μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

armahellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου