ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

"Καρφιά" από Μόσχα στην κυβέρνηση Σαμαρά


"Καρφιά" ρίχνει η Μόσχα στην κυβέρνηση Σαμαρά με ένα ευγενικό.μεν, αλλά αρνητικού ύφους άρθρο της διαδικτυακής πύλης  (Russia beyond the headlines – http://rbth.gr) που θεωρείτια ότι εκφράζει το Κρεμλίνο. Ουσιαστικά την κατηγορεί ότι έχει ξεχάσει τις δεσμεύσεις της προς την Ρωσία, υπενθυμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που ήδη απολαμβάνει η ελληνική οικονομία από τη Ρωσία, ενώ εισπράττει αδιαφορία και άρνηση εκκίνησης κοινών projects".


Με νόημα σημειώνεται ότι τα οφέλη θα μπορούσαν να είναι πολλαπλά σε πολλούς άλλους τομείς πέραν του τουρισμού, αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά δεν συζητά ουσιαστικά, τίποτα με την Μόσχα, παρά το γεγονός ότι τον χειμώνα είχε δεσμευθεί σχετικά ο Α.Σαμαράς στην συνάντησή του με τον Β.Πούτιν στη Μόσχα.
«Εν τέλει, για την Ελλάδα, η Ρωσία είναι αυτό που δίνει μια ανάσα στον ελληνικό τουρισμό. Υπάρχουν κι άλλοι τομείς που θα μπορούσε να μεταφερθεί η ‘ανάσα’ από τη Ρωσία. Μόνο που προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει και η άλλη πλευρά να διανύσει το δικό της τμήμα του δρόμου. Η νέα ελληνική κυβέρνηση βαδίζει αισίως, προς τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών, ( σε αυτό το διάστημα έβγαλαν βίζα για την Ελλάδα, πάνω από 300 χιλ. Ρώσοι), αλλά προς Κρεμλίνο μεριά ‘ούτε φωνή ούτε ακρόαση’!»
Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου