ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

"Η τρόικα ζητάει μέτρα 8 δισ. ευρώ από μισθούς, συντάξεις"



Τι δηλώνει στέλεχος που μετείχε στη χθεσινή σύσκεψη με τον Γ. Στουρνάρα.Τι δηλώνει στέλεχος που μετείχε στη χθεσινή σύσκεψη με τον Γ. Στουρνάρα.
Η τρόικα ζητάει μέτρα 8 δισ. ευρώ από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα συν 1,5 δισ. ευρώ παρεμβάσεις αντίστοιχου άμεσου αποτελέσματος.
Αυτό δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM ο πρώην υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη στο υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Κουτρουμάνης επιβεβαίωσε ότι η διαφορά κυβέρνησης και τρόικας είναι 4 δισ. ευρώ και ότι από τα 7,5 δισ. ευρώ που δέχεται η τρόικα περίπου 7 δισ. ευρώ αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Επιπλέον των 7 δισ. ευρώ, προβλέπεται επιπλέον εξοικονόμηση 1 δισ, ευρώ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουτρουμάνη, από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, κάτι που ανεβάζει το συνολικό πακέτο από μισθούς συντάξεις επιδόματα στα 8 δισ. ευρώ.
Αλλά και επιπλέον των 8 δισ. ευρώ η τρόικα ζητεί σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη πρόσθετες εξοικονομήσεις αντίστοιχου άμεσου αποτελέσματος, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 9,5 δισ. ευρώ!
Στο μεταξύ από τις 14.00 τα στελέχη της τρόικας έχουν συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο παρουσία και του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου