ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Έτοιμοι να καταλάβουν το χημικό οπλοστάσιο του Assad οι Βρετανοί SAS & SBS


Σε θέση μάχης στο έδαφος της Συρίας έτοιμοι να επέμβουν για να ελέγξουν τα χημικά όπλα του συριακού Στρατού είναι τουλάχιστον 200 βρετανοί κομάντο των SBS, SAS και του 1ου Para (1ου Τάγματος Αλεξιπτωτιστών) μαζί με αδιευκρίνιστο αριθμό αμερικανών ανδρών των ειδικών δυνάμεων.
Η απόφαση για την αποστολή των δυνάμεων λήφθηκε από κοινού από Αμερικανούς και Βρετανούς οι οποίοι ανησυχούν για το μέλλον των χημικών όπλων της Συρίας σε περίπτωση που ο Assad και η κυβέρνηση του
καταρρεύσουν και οργανώσεις όπως η Hizbollah και η Al Qaida προσπαθήσουν να αρπάξουν κάποια από τα επικίνδυνα αυτά όπλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι 200 Βρετανοί καταδρομείς χρησιμοποιώντας τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο βρίσκονται ήδη στην Συρία μαζί με αριθμό αμερικανών συναδέλφων τους, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και άλλες αμερικανικές δυνάμεις για να σταλούν στην Συρία με μεταγωγικά αεροσκάφη C-130J από τι Ισραήλ και την Ιορδανία.
Παράλληλα Γάλλοι καταδρομείς βρίσκονται ήδη στην Ιορδανία και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να
εισέλθουν στο συριακό έδαφος και να αναλάβουν την κατάληψη και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων που ο συριακός Στρατός διατηρεί τα χημικά όπλα. Οι δυνάμεις αυτές είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους μαχητές της Hizbollah και της Al Qaida που σύμφωνα με πληροφορίες των Αμερικανών και των Ισραηλινών θα προστρέξουν να αρπάξουν τα όπλα αυτά. 
Για την καλύτερη και ασφαλέστερη υλοποίηση της αποστολής τους, τα συμμαχικά στρατεύματα είναι εξοπλισμένα με ειδικές στολές και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μέσα στο συριακό έδαφος επιχειρούν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα πράκτορες της βρετανικής MI6 και της CIA ενώ γερμανικό πλοίο υποκλοπών πλέει ανοικτά των συριακών ακτών συλλέγοντας πληροφορίες οι οποίοι αξιοποιούνται από τους αντάρτες και τις συμμαχικές δυνάμεις.
Επιπλέον αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι και UAV μεγάλης εμβέλειας και αυτονομίας επιτηρούν τις περιοχές που τα χημικά όπλα βρίσκονται παρέχοντας συνεχή ενημέρωση στις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες των χωρών που έχουν στείλει στρατεύματα στην περιοχή.
Μεταξύ των σχεδίων των αμερικανών είναι η καταστροφή για την ακρίβεια η εξαΰλωση αυτών με εμπρηστικές βόμβες ώστε να μην υπάρξει διασπορά τους στην ατμόσφαιρα.
Πάντως η απόφαση των Αμερικανών και των συμμάχων τους να μην αφήσουν τα συριακά χημικά  όπλα «ορφανά» σε περίπτωση πτώσης του Assad είναι δεδομένη και το μόνο που απομένει είναι η χρονική στιγμή που οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν να δράσουν σε συνδυασμό φυσικά και με την εκκολαπτόμενη επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν όποτε και υπο οποιοδήποτε πρωτοβουλία πραγματοποιηθούν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου