ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Αυτό θα πει η κρίση γίνεται ευκαιρία > Η ελληνική ολιγαρχική ψωρο-ελίτ και η γερμανο-TUI είναι «αφορολόγητοι» όπως και το ΚΙΣ

Ο Ρομπέρτο, ο πράσινος ταμίας, κατέβασε το ενοίκιο που πλήρωνε ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη στο ΙΚΑ ,για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, από 300.000 ευρώ το μήνα σε 5.000 ευρώ, λόγω της κρίσεως. Αυτό θα πει η κρίση γίνεται ευκαιρία. Ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, το 50% του οποίου ανήκει στον Γερμανικό Τουριστικό Κολοσσό TUI, ο οποίος ουσιαστικά κινεί τα νήματα, είναι το πρώτο όνομα στην λίστα μεγαλοοφειλετών με οφειλές προς το Δημόσιο, ΙΚΑ κλπ 650 εκ. ευρώ!!!


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης, έχει παντρευτεί την «εργασιομανή» κόρη του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, Μαρί, η οποία έμεινε στο πλευρό του πατέρα της στη διαμάχη για το διαζύγιο με τη μητέρα της Πόπη, με την οποία συντάχθηκαν τα άλλα δύο παιδιά , ο Γιάννης και η Τίνα.
Ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο Παπαδήμος, ούτε το τρικολόρε τρίο Bel-Canto, μπόρεσαν να πάρουν έστω και ένα ευρώ από τα χρωστούμενα, από την TUI και την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη. Και οι διάφοροι Δασκαλόπουλοι που τα βάζουν με τον Φωτόπουλο και τη ΓΕΝΟΠ, πόσες φορές μίλησαν για τους μεγαλο-μπαταχτζήδες Τούηδες και Δασκαλαντωνάκηδες, που παρόλα τα χρέη τους προς το κράτος, συνεχίζουν το επενδυτικό τους πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή ξενοδοχείων στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και την Τουρκία, διότι λεφτά υπάρχουν.
Στα 33 χρόνια της επιχειρηματικής του πορείας, ο μεγαλοξενοδόχος Δασκαλαντωνάκης ,απέκτησε ισχυρούς φίλους. Ένας από αυτούς είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. Αλλος ο πράσινος τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας, με τον οποίο οι δρόμοι τους είχαν συναντηθεί στην Κρήτη, πολύ πριν ο Δασκαλαντωνάκης αποφασίσει να επενδύσει στην Τράπεζα Πειραιώς, (κατέχει περίπου το 5% των μετοχών). Ανάμεσα στους ισχυρούς του φίλους συγκαταλέγεται και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης . Στους πολιτικούς του φίλους ανήκουν οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, αλλά και βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Οι ζημίες του ομίλου, σύμφωνα με την εσωτερική αντιπολίτευση, (Τίνα Δασκαλαντωνάκη), ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζει ο όμιλος και στα ξενοδοχεία πόλης (Classical Hotels), αφού ήδη προχώρησε σε «λουκέτα» σε δύο ξενοδοχεία - ναυαρχίδες του στην Αθήνα, το «Acropol» και το «Fashion House Hotel» στην Ομόνοια, αφού δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε ενοίκια και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις. Μόνο για το δεύτερο, χρωστούσε στο Γηροκομείο Αθηνών που το νοίκιαζε 2,5 εκατ. ευρώ. Παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς λένε πως είναι θέμα χρόνου για το Νίκο Δασκαλαντωνάκη να πουλήσει κομμάτια του ομίλου, ο οποίος αποτιμάται στα 869 εκατ. ευρώ, για να σώσει το σύνολο.

Σπύρος Χατζάρας
deltio11

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου