ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Καταστροφική η έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα



Δεν έχουν εκπληρωθεί 210 από τους 300 στόχους. 
Η προσωρινή έκθεση της Τρόικας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα καταδεικνύει μια καταστροφική εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Rheinische Post.
Όπως μεταδίδει σήμερα η Deutsche Welle, σύμφωνα με την έκθεση...


 η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους 300 περίπου στόχους που είχαν τεθεί, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους. Στον μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων θα γίνουν φέτος μόλις δυο κινήσεις που θα αποφέρουν χαμηλό διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.


Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για μια χρονική παράταση δυο ετών ως «τελείως απαράδεκτη», όπως αναφέρει η εφημερίδα. Ενώπιον ηγετικών στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού η Α. Μέρκελ έχει διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει το πολύ μερικές εβδομάδες παράταση για τη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.


Κάιτελ: Να προχωρήσει η Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις


Να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων καλεί μέσω της εφημερίδας την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Γερμανικής Βιομηχανίας Χανς Πέτερ Κάιτελ. «Η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να δεχθεί να βοηθηθεί, να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για επενδύσεις. Διαφορετικά δεν γίνεται. Δεν μπορεί μια χώρα να παραλύει μόνιμα την οικονομική δύναμη μιας ολόκληρης νομισματικής ένωσης». Ο ίδιος εκτιμά ότι απαιτείται η εκπόνηση ενός ορισμένης διάρκειας οικονομικού προγράμματος για την Ελλάδα που θα συντονίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Σύνδεσμος Γερμανικής Βιομηχανίας θα συμμετείχε σε μια τέτοια πρωτοβουλία, όπως υπογραμμίζει.


Ντόμπριντ: Σχέδιο τριών σημείων για έξοδο από το ευρώ


Υπέρ της άμεσης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη με παράλληλη διαμόρφωση ενός χρονοδιαγράμματος για την επιστροφή της, τάσσεται μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο Γ.Γ. των Χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντόμπριντ. «Από μέρα σε μέρα γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία μόνον εάν εγκαταλείψει το ευρώ». Η πολιτική, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να κάνει μια σαφή πρόταση στην Αθήνα, που θα αποτελείται από τρία στοιχεία: «Πρώτον, η Ελλάδα εγκαταλείπει το ευρώ, παραμένει όμως στην Ε.Ε. Δεύτερον, ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ ως πρόγραμμα ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας. Τρίτον, Δυνατότητα επιστροφής στο ευρώ, όταν η Ελλάδα θα έχει εξυγιανθεί».

Planet-Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου