ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Στην πορνογραφία κρύβεται η Αλ Κάιντα…


Κι όμως, αυτός ο τίτλος είναι πέρα για πέρα αληθής. Πριν από ένα χρόνο σχεδόν, η Γερμανική Αστυνομία συνέλαβε έναν Αυστριακό υπήκοο, αλλοδαπής εθνικότητας, ονόματι Μακσούντ Λόντιν.

 Ο συλληφθέντας είχε επιστρέψει από το Πακιστάν, μέσω Ουγγαρίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν σκληροί δίσκοι και κάρτες μνήμης.

Ο Μ. Λόντιν και ο δεύτερος συλληφθέντας, Γιουσούφ Οτζάκ (τουρκικής καταγωγής), επίσης Αυστριακής υπηκοότητας, βρίσκονταν στις λίστες παρακολούθησης των υπηρεσιών ασφαλείας της Δύσης.

Στις συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων, οι ειδικοί της αστυνομίας βρήκαν φακέλους με ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Ωστόσο, μετά από εβδομάδες ερευνών, κατέστη εφικτό το «σπάσιμο» των κωδικών κάποιου προγράμματος, το οποίο ουσιαστικά εξαφάνιζε το βίντεο και εμφάνιζε ό,τι βρισκόταν κωδικοποιημένο μέσα σε αυτό.
Αυτά που βρέθηκαν ήταν ένας θησαυρός. Περισσότερα από 100 αρχεία της Αλ Κάιντα, τα οποία παρέπεμπαν σε επιχειρησιακή δράση και διοργάνωση τρομοκρατικών χτυπημάτων στο μέλλον, μαθήματα συλλογής πληροφοριών, εγχειρίδια σε διάφορες γλώσσες και πολλά άλλα έγγραφα. Οι ιδέες για δράσεις και οι οδηγίες για μελλοντικά χτυπήματα αφορούν την κατάληψη κρουαζιερόπλοιων και επιθέσεις αντίστοιχες με αυτές στο ξενοδοχείο στην Μουμπάι της Ινδίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου