ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση - Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί...



Αδιέξοδη ήταν η συνάντηση του πρόέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια με τους επικεφαλής της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δήλωσαν ότι οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς συζήτησαν με τον Αλέξη Τσίπρα το ενδεχόμενο να δώσει ψήφο ανοχής, αλλά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό. Ωστόσο, του ανέφεραν ότι προβλέπεται από το Σύνταγμα. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς του είπε ότι μία τέτοια κίνηση θα ήταν συμβολική. 

Μάλιστα, πηγές από τη ΝΔ ανέφεραν ότι ο κ. Σαμαράς ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα: Πες μας με ποιους θέλεις να κυβερνήσεις, ενώ του ανέφερε ότι «τόσο καιρό συζητούσες το ανέφικτο (κυβέρνηση αριστεράς, με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ, τώρα κλωτσάς το εφικτό». 

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου γνωστοποίησαν ότι θα δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της συνάντησης.

Α. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δέχεται κυβέρνηση συνεργασίας
«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να δημιουργία κυβέρνησης με τη συνεργασία όλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το δέχεται, ούτε δέχεται να δώσει την ανοχή του. Δεν ξέρω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, περίπου μία ώρα μετά τη λήξη της συνάντησης του ίδιου, του Αλ. Τσίπρα και του Ευ. Βενιζέλου με τον Κάρολο Παπούλια. 



Ευ. Βενιζέλος: Διατηρώ την ελπίδα αλλά είμαστε έτοιμοι για εκλογές
Διατηρώ ακόμα την ελπίδα πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ταυτοχρόνως όμως είμαστε έτοιμοι για εκλογέςΟμιλία σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο πρόεδρος της παράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι έδειξαν το θάρρος να μπουν μπροστά, κάνοντας παράλληλα αυτοκριτική για το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Έκανε λόγο για δεινή και ιστορική ήττα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η μεγαλύτερη ήττα ήταν η αποκοπή το ΠΑΣΟΚ από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης.

Δήλωσε παράλληλα ότι παρά το αδιέξοδο στη σύσκεψη των αρχηγών με τον Κ. Παπούλια «διατηρώ ακόμα την ελπίδα πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ταυτοχρόνως όμως είμαστε έτοιμοι για εκλογές». 

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι οι αποφάσεις για τη διάσωση της χώρας ελήφθησαν ερήμην ή σε αντίθεση με την κοινωνική βάση, κάνοντας λόγο για δραματική απόφαση που θυσίασε τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του Κινήματος, «προκειμένου να σωθεί το έθνος να σταθούν στα πόδια τους οι επόμενες γενεές». 

Παράλληλα, δήλωσε ότι κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες και επανέλαβε επίσης τη θέση ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που προτείνουν ΔΗΜ.ΑΡ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 


Αλ. Τσίπρας: Από τον ΣΥΡΙΖΑ δε ζητούν ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα

Από τον ΣΥΡΙΖΑ δε ζητούν ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, λίγο μετά την αδιέξοδη συνάντηση με τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, υπό τον Κάρολο Παπούλια. 

Γνωστοποίησε ότι ζήτησε δημοσιοποίηση των πρακτικών «για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους», αίτημα που έγινε δεκτό. 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαθέτουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 168 βουλευτές, «ας προχωρήσουν» και χαρακτήρισε παράλογη την απαίτηση για συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. «Μας ζητούν να αγνοήσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία, να δώσουμε νομιμοποίηση στο λάθος», είπε. 

Όπως είπε, τα δύο κόμματα ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να αγνοήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, «αλλά δεν πρόκειται να προδώσουμε όσους μας εμπιστεύτηκαν» και ζήτησε από το λαό «να καταδικάσει μια για πάντα τις δυνάμεις του χθες». 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιπρα, όσο επιμένουν στο μνημόνιο δεν πρόκειται να διασφαλίσουν την κοινωνική σταθερότητα και η μόνη ελπίδα απέναντι στους εκβιασμούς είναι η ενότητα του λαού. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι υπάρχει δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση. 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «δεν θα σας προδώσουμε θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας από οποία θέση και αν τελικά βρεθούμε, ώστε να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα». 



ΔΗΜΑΡ: Ο Τσίπρας ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας

"Οι δηλώσεις Τσίπρα είναι ντροπή"
Σφοδρότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του νωρίτερα την Κυριακή εξαπολύει η Δημοκρατική Αριστερά. Η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πολική αθλιότητα, πολιτική ανηθικότητα συκοφαντία και ψεύδος.

«Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Έως χθες μας καλούσε να μείνουμε σταθεροί στη γνωστή μας θέση να μην μετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι έχουμε συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε κυβέρνηση στήριξης του μνημονίου. Είναι ντροπή. Η προφανής αδυναμία να δικαιολογήσει τη στάση του δεν επιτρέπεται να τον οδηγεί στη συκοφαντία και στο ψεύδος. Αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου