ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Χωρίς φάρμακα ο «Γολγοθάς» των καρκινοπαθών


Χωρίς φάρμακα ο «Γολγοθάς» των καρκινοπαθών
Σε απόγνωση δεκάδες ασθενείς στα Χανιά

Χωρίς «όπλα» καλούνται να δώσουν μια από τις σκληρότερες μάχες της ζωής τους, δεκάδες καρκινοπαθείς και στο νομό Χανίων.

 Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο καθώς εταιρείες που προμηθεύουν αντικαρκινικά φάρμακα έχουν θέσει «εμπάργκο» σε δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΠΥ, λόγω των χρεών που έχουν συσσωρευτεί προς αυτές, αναφέρει το cretalive.gr.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν παγώσει τις προμήθειες αντικαρκινικών φαρμάκων στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ, μέχρι να τους αποδοθούν τα οφειλόμενα.

Θύματα της υπόθεσης δεν είναι άλλοι από τους καρκινοπαθείς που αδυνατούν να ακολουθήσουν τη θεραπευτική τους αγωγή, την ίδια ώρα που οποιαδήποτε καθυστέρηση ή παρέκκλιση από την ημερομηνία χορήγησης των φαρμάκων σε αυτούς, είναι απαγορευτική. Εντωμεταξύ, πρόκειται για πολύ ακριβά σκευάσματα το κόστος των οποίων είναι αδύνατον να το επωμιστούν οι ίδιοι οι πάσχοντες.

Ο νομός Χανίων δεν αποτελεί εξαίρεση του προβλήματος που διογκωνόταν εδώ και καιρό με αποτέλεσμα πολλοί Χανιώτες καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους να έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης.

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας», που βρίσκεται στο πλευρό παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μεριμνήσει άμεσα το κράτος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως σημειώνεται, και οι καρκινοπαθείς να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους, δίνοντας τον αγώνα τους με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου